Dernek Danışmanlığı Nasıl Yapılır?
Dernek Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

20 Kasim 2022 - 10:54:45

Çıktı Al

Yorum (0)

Dernek kurmak gerçekten çok zor bir iştir. Bu yüzden bu konuda hukuki anlamda bir şey bilmeyen kişiler dernek kurarken gerçekten çok zorlanmaktadır. İşte bu durumda karşımıza dernek danışmanlığı çıkar. Peki, nedir bu dernek danışmanlığı? Dernek kuracak kişilere nasıl yardımcı olmaktadır? Gelin hep birlikte bu konuyu detaylı inceleyelim.
 
Dernek Danışmanlığı Nedir?
Dernek kuran gerçek ya da tüzel kişilerin dernek kurma sürecinde devamlı yanında olan ve onların eksiğinin giderilmesine yardımcı olan kişilere Danışman denilmektedir. Bu danışmanlar profesyonel olduklarından dolayı dernek kurma konusunda kişilere oldukça yarar sağlamaktadırlar.
Dernek Danışmalığı sırasında danışmanınız ile sürekli irtibat halinde olmak sizin için daha avantajlıdır. Çünkü derneğinizi istediğiniz şekilde gönlünüzün sineceği şekilde kurmanızda size oldukça fayda sağlayacaktır. Bu durumun bir diğer avantajı ise herhangi bir konuya kolay bir şekilde açıklık getirmesidir.
Bunun yanında kişilerin Dernek Danışmanlığı almasının bir diğer sebebi ise derneğinizi sıfır sıkıntı ile kurmaktır. Hukuki süreçte takılmamak ve hissenizi sıfıra indirmek için dernek danışmanlığı almanız elzemdir.
 
Dernek Danışmanlığı Nasıl Yapılır?
Dernek Danışmanlığı yapmak için alanında uzman kişilerle çalışmak her zaman doğru bir seçim olacaktır. Alanında uzman olmayan kişiler dernek kurma sürecinde size yardımcı olmak yerine size köstek olacaktır. Bu yüzden dernek kurma sürecinde hukuki işlemlerin nasıl yapılacağından haberdar değilseniz mutlaka Dernek Danışmanlığı veren iyi bir şirketle çalışmalısınız. Peki, Dernek danışmanları bu süreçte kişilere nasıl yardımcı olur. Bu danışmanlık nasıl yapılır. İsterseniz konuyu daha fazla dağıtmadan buna da kısaca değinelim.
Dernek danışmanlığı yapmak zor bir iştir. Bu yüzden dernek danışmanlığı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli şeyler vardır. Bunlardan en önemlisi bu işleri gerçekten anlamaktır. Eğer hukuki işlerden anlamıyorsanız dernek danışmanlığı yapmak sizin için gerçekten çok zor olacaktır. Birde amaca uygun bir fikir üretebilmeniz gerekmektedir. Derneği kuran kişi size amacını açıkladığında derneğin adı, sloganını çok zorlanmadan kurucuya tamamen sade ve güzel bir dil ile söylemeniz gerekmektedir.
 
Dernek Danışmanlığı Görevleri Nelerdir?
Dernek Danışmanının amacı dernek kuracak olan kişiye bu süreçte yardımcı olmasıdır. Görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz.
Gerekli evrakların ve belgelerin hazırlanmasında kişilere yardımcı olur.
Derneğin amacının belirlenmesi süresince edindiği tecrübeleri kullanarak kişilere bu konuda yeni fikirler verir.
Derneğin muhasebesinin oluşturulmasında dernek kurucuları ile işbirliği yaparak maliyeti en düşük seviyeye düşürür.
İç Denetim Raporu hazırlar
Dernek kurucularına en iyi hizmeti verebilmek ve onların mağdur olmaması için işleyişi yakından takip eder. Eksik evraklara en kısa zamanda teslim eder.
Dernek tüzüğü hazırlamanızda sizlere yardımcı olur.
Derneklerin yönetim süreçlerinde takıldığınız konularda sizin adınızı bu bürokratları yönetir.
 
Kimler Dernek Danışmanlığı Alabilir?
Dernek Danışmanlığını dernek kuran kişilerin hepsi rahatlıkla alabilir. Bildiğiniz üzere çocuklarda bu durum değişkenlik gösterir. Çocuklar kanunlar tarafından 15 yaşını geçmediği sürece dernek kuramazlar. Çünkü onlar fiil ehliyetine sahip değillerdir. Bu yüzden 15 yaşının üstünde olan bir çocuk yasal temsilcilerinden alınan yetkiler ile dernek kurabilir.
 
Dernek Nasıl Kurulur?
Dernek Kurmak aslında sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. İlk başlarda bu iş size oldukça kolay gelebilir. Ancak bu çok büyük bir hatadır. Zaten birçok kişi bu işin oldukça kolay olduğunu düşünerek işe girmektedir. Ancak sanıldığı kadar zor olduğunu gördüğü zaman hemen vazgeçmektedir. Bu yüzden Dernek kurmadan önce bunu iyice anlamanız ileride sizin bu zorlukların üstesinden gelebilmenizde yardımcı olacaktır.
Dernek Kurmak isteyen en az 7 kişi bir araya gelerek bulundukları ilin en büyük mülki amirine gitmeleri gerekir. Kuruluş bildirimini mülki amirine teslim ettikten Dernek hukuken kurulmuş olur.
 
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Avcılar'da 28 Araç Ateşe Verilerek Yakıldı
Gümüş pala Mahallesi Atelye ve Kısmet sokakta yüzleri maskeli, kimliği belirsiz şahıslar tarafından 28 araba ateşe verildi.
11.09.2016
TSK O Bölgeye Saldırı Düzenledi
Türk Silahlı Kuvvetleri dün Irak' kuzeyinde Hakurk ve Gara bölgesine yapılan hava harekatında PKK örgütüne ait, aralarında sığınak ve malzeme deposu da olduğu 10 hedef yok edildi.
28.09.2016
Rusya Resmen Açıkladı
Rusya; portakal, mandalina, kayısı şeftali ve eriği Türkiye’den alınması yasak olan gıdaları listesinden çıkardı.
11.10.2016
Trendyol’un 2020’de istihdam etkisi 1,1 milyon kişi
Trendyol’un 2020’de istihdam etkisi 1,1 milyon kişi
19.01.2021
Kayıp Olan Liselinin Cesedi Arkadaşları Buldu
Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden Harita Bölümü'nde okuyan 11. sınıf öğrencisi Mevlüt Nazım Kantaş geçtiğimiz günlerde kaybolmuştu. Liselinin cesedi boş bir arazide bulundu.
10.11.2016
'Bylock' Soruşturmasında 32 Şahıs Daha Tutuklandı
Sosyal medyada FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe girişimi propagandası yaptıkları ve kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları tespiti yapılan şahıslara yönelik 23 ilde yapılan operasyon kapsamında adliyeye gönderildi 41 şahıstan 32'si tutuklandı.
11.09.2016