Fırat Kalkanı'nda 80. günde neler oldu
Fırat Kalkanı Harekatında dün DEAŞ'a ait 52, PKK/PYD'ye ait 13 hedef vuruldu.

11 Kasim 2016 - 17:13:12

Çıktı Al

Yorum (0)

Fırat Kalkanı Harekatı 80. gününde, Türk savaş uçaklarının en son operasyonun 61. gününde uçuş yaptığı belirtildi.

Bu tarihten sonra ise Suriye hava savunma sistemlerinin Türk uçaklarına kilitlenmeye başlaması sebebiyle hava operasyonu gerçekleştirilemediği bilinmekte.

Harekat kapsamında Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu güçlerinin Rai'deki 9 köyün ele geçirilmesi amacıyla başlattığı taarruzda, IŞİD direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştı.

Çatışmalarda 8 muhalif hayatını kaybetti, 7 muhalif yaralandı. Yaralanan muhalifler hastanelere sevk edildi. 

Terör örgütleri IŞİD'e ait 52 hedef vurulurken, PKK/PYD'ye ait ise 13 hedef vuruldu. Teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçleri tarafından IŞİD'e yönelik hava harekatında ise bazı hedefler imha edildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İran Öyle Bir Şey Söyledi ki...
İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, ülkenin batısında Hemedan üssü Rus uçakların kullanımına açılması gizli kalması gerektiğini ancak Moskova'nın buna uymadığını açıkladı.
22.08.2016
O Ülkede Seri Katil Kabusu Yaşanıyor
Japonya’nın Yokohoma kentinde Oguchi Hastanesinde çok tuhaf bir olay yaşandı. İki yaşlı hasta iki gün arayla aynı şekilde ölmesi hastane çalışanları birinin seri katil olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Söz konusu hastanede 3 ay içinde 48 hasta yaşamını yitirdi.
02.10.2016
DAEŞ'e Ait O Yerler Tek Tek İmha Edildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün, DAEŞ unsurların karargah olarak kullanmış olduğu 3 bina ve örgüte ait bir silahlı araç hava harekatıyla imhası yapıldı. Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük'te kontrolü sağlanmış oldu.
08.09.2016
O Ülkede Dehşet Verici Tren Kazası Yaşandı
ABD'nin New Jersey eyaletinde olan tren kazası bir şahısın yaşamını yitirdiği 100'den fazla şahısında yaralandığı öğrenildi.
30.09.2016
İki Ülke Arasında Gerilim Giderek Artıyor
Suriye'de yaşanan iç savaş tablo hiç beklenmediği kadar karanlık. Rejim güçleri Rusya'nın hava saldırıları yardımıyla Halep kentine yönelik yapılan operasyonda, ABD' Moskova Yönetimi' çok sert tepki geldi.
29.09.2016
O Ülkede Ne Yasaklandı?
Kuzey Kore'de, Devlet Başkanı Kim Jong-un hakkında şaka yapmak artık yasaklandı. Ülkede totaliter rejim hakkında yorum ve espri de bundan sonra yasak.
09.09.2016