HSYK 203 hakim ve savcıyı ihraç etti.
HSYK, FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle 203 hakim ve cumhuriyet savcısını meslekten ihraç etti.

17 Kasim 2016 - 06:52:09

Çıktı Al

Yorum (0)

HSYK, 15 Kasım 2016 toplantısında aldığı kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

HSYK'nın kararında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamındaki '667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye atıfta bulunuldu. Kararnamede alınan kararlar gereği, 203 hakim ve savcının FETÖ'yle bağlantıları olduğu gerekçesiyle meslekte ihraç edilmesine karar verildiği söylendi. Meslekten ihraç kararının 'HSYK'ya gelen şikayet, ihbar, inceleme, soruşturma dosyaları ve bu dosyalar hakkında verilen kararlar ve mahallinde yapılan araştırmalar, örgüt mensuplarının haberleşme için kullandıkları şifreli programlarda yer alan kayıtlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadelerine başvurulan hakim ve cumhuriyet savcılarının ifade ve sorgu tutanakları ve soruşturma sürecinde itirafta bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarının birlikte değerlendirilmesi sonucu alındığı' kaydedildi. Meslekten çıkarılan hukukçular, karar kendilerine tebliği edildikten itibaren 10 gün içinde HSYK Genel Kurulu nezdinde yeniden inceleme talebinde bulunabilecek.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
O Talepler Reddedildi
FET֒ darbe girişimine katıldı ve daha sonra Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerden 3’ünün başvurusu, siyasi iltica komisyon tarafından reddedildi.
22.09.2016
TBMM Başkanı Kahraman Bayram İçin Ne Söyledi
TBMM Başkanı Kahraman, "El ele, Gönül Gönül'e vererek, yaşadığımız bu güzel vatanda en büyük zenginliğimiz, farklılıklarımız, barış ve huzur içinde bir arada yaşayabilmemizdir.
11.09.2016
O Hedefler Tek Tek Yok Ediliyor
Suriye'nin Cerablus kentin IŞİD’den temizlenmesi ve Türkiye sınırın güvenli hale gelmesi nedeniyle yapılan Fırat Kalkanı Harekatı 24’üncü günde. Bayram bitmesiyle yeniden hareketlenen sınır hattına yakın noktada IŞİD hedefleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı birlikler ve savaş uçakları tarafından hedef alındı.
16.09.2016
O Bölgede Orman Yangını Çıktı
Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde çam fidanların olduğu ormanlık yerde çıkan yangında 250 hektarlık arazi yanarak kül oldu.
22.08.2016
Yola Düşen Pazar Çadırı Faciaya Neden Oldu
İstanbul Kadıköy'de D-100 kara yolunda bir TIR, yola aniden düşen pazar çadırından kurtulmaya çalışırken kamyonete aniden çarptı. Kamyonetin devrilmesiyle birlikte bu defada başka bir araba kazaya karışmış oldu.
21.09.2016
Afyonkarahisar'ın tarafsız haber sitesi Haberler Afyon
Afyonkarahisar'ın tarafsız haber sitesi Haberler Afyon
02.11.2022