Demirtaş Hakkında O İddianame Kabul Edildi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla 5 seneye kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edilmiş oldu.

25 Agustos 2016 - 14:33:11

Çıktı Al

Yorum (0)

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 5 Ekim 2011'de Adana'da yapılan BDP il kongresinde yaptığı konuşmada "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlanmış oldu. 5 SENEYE KADAR HAPSİ İSTENİYOR Demirtaş hakkında geçtiğimiz günlerde yapılan iddianame ise Adana 2. Ağır Ceza Mahkeme tarafından kabul edilerek, 5 seneye kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. SAVUNMA YAPMAYACAK İddianamede, suçun işlendiği tarihte BDP Hakkari Milletvekili olan Demirtaş'ın iddia edilen suçtan savunma alınması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldığı, çıkartılan tebligatı Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aldığı ancak Demirtaş'ın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'na gitmeyerek savunmasını yapmadığını söyledi. Demirtaş'ın yargılandığı davanın ilk duruşması 17 Kasım'da olacak.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Kocaeli, Ankara ve Bursa'da FETÖ/PDY operasyonu
Kocaeli, Ankara ve Bursa'da örgüte para yardımı sağladıkları iddiasıyla 23 iş adamı gözaltına alındı.
02.11.2016
Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna PKK'lılar Tarafından Saldırı Yapıldı
Artvin? Kemal Kılıçdaroğlu?nunda olduğu CHP konvoyuna yönelik yapılan saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Olayda 1 şoför, 2 astsubay yaralandı.
25.08.2016
TEM'de Feci Kaza Meydana Geldi
TEM Otoyolu İkitelli mevkii O3 bağlantı yan yolda ters yönden gelen bir araba, karşı yönden gelen TIR?la çarpıştı. Kazada araba içerisinde sıkışan 3 şahıs yaşamını yitirdi 3 şahıs ise yaralandı.
22.08.2016
Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!
Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!
22.03.2023
PKK'ya Büyük Darbe Yapıldı
Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine hava harekatı yapılarak 29 PKK'lı tesirsiz hale getirildi.
11.09.2016
 O Bölgede Şehit Sayısı Giderek Yükseliyor
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lılar, dün akşam nöbet tutan koruculara saldırı yaptı. Çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman, 1 jandarma er ve 1'de sivil vatandaş ise şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedavisi ise devam ediyor.
16.09.2016