Ümran'ın Ağabeyi Yaşamını Yitirdi
Ambülansta bakışlarıyla dünyayı sarsan 5 yaşında Ümran Dakniş'in 10 yaşında ağabeyi Ali, aynı saldırıda yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi.

21 Agustos 2016 - 11:23:44

Çıktı Al

Yorum (0)

Halep'te hava saldırısı peşinden götürüldüğü ambülansta bakışlarıyla dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti 5 yaşında Ümran Dakniş'in aynı saldırıda yaralanan ağabeyi ise, yaşamını yitirdi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 yaşında Ali Dakniş'in Çarşamba günkü yapılan saldırı arkasından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Reuters, 10 yaşında çocuğun iç kanama ve organ hasarı sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtti.

HALEP'TE ÜMRAN GİBİ 100 BİNDEN FAZLA ÇOCUK VAR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yalnızca bu ayki çatışmalarda ve hava saldırılarında 448 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. BM Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Anthony Lake, Halep'te bina yıkıntıların altından kurtarılan Ümran gibi 100 binden fazla çocuğun savaşın mağduru olduğunu söyledi. Lake, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yaşında Ümran'ın fotoğrafın tüm dünyanın dikkatini çektiğini ve insanların çocukla empati kurduğunu belirterek, "Halep'te Ümran gibi 100 binden fazla çocuk, hiçbir çocuğun maruz kalmaması gereken acıları çekiyor. Onlarla da empati kurmalıyız. Ancak empati ve bu acılara neden olanlara kızgınlık yeterli değil. Bu duyguları eyleme çevirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Diyarbakır'da Büyük Operasyon Başladı
Diyarbakır'dan gelen haberlere göre dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından büyük operasyon başlatıldı. Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında devam eden operasyonda PKK'ya bir darbe daha vurulması hedeflenmekte.
14.11.2016
Didem Arslan Yılmaz: Hangi Kanala Geliyor?
Habertürk’ten ayrıldı ve daha sonra CNN Türk ekranlarında Türkiye’nin Gündemi isimli program sunmaya başladı Didem Arslan Yılmaz, Habertürk’e tekrar dan geri döndüğünü açıkladı.
09.09.2016
Şişli'de erkek cesedi bulundu!
İstanbul'un Şişli semtinde yol kenarında yatan bir kişi bulundu. Polisin gelmesiyle yapılan araştırmada yerdeki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.
08.10.2016
İstanbul'da bazı yollar 1 hafta kapalı olacak
9-13 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 23. Dünya Enerji Kongresi sebebiyle bazı yollar, 6 Ekim'den 13 Ekim'e kadar trafiğe kapalı olacak.
06.10.2016
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
Hava sıcaklıkları 4 – 7 derece düşecek. Yurdumuzun kuzey, iç ve batı taraflarında hava parçalı bulutlu olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyaları ise sağanak yağışlı olması bekleniyor.
06.10.2016
Edebiyat Çırağı
Edebiyat Çırağı
11.03.2017
09 KASıM 2016 TARIHI ŞANS TOPU ÇEKILIş SONUCU!
HANDE YENER ESTETIK OPERASYON YAPTıRDı
TOPLAM 872 BIN METREKARE ARSA SATışA çıKARıLDı
VICDANSıZ BIR ANNE BEBEğINI ÇöPE ATTı!
İşTE DEFNE SAMYELI'NIN SARışıN HALI
KOCAELI, ANKARA VE BURSA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU
RONALDO ÇOşTU
5. SıNıFTA ARTıK DERS YOK
TFF BEşIKTAş HAKKıNDA NE SöYLEDI
AVOKADO DEYIP GEçME FAYDASı SAYMAKLA BITMIYOR
PARAMPARçA YENI SEZON DA YINE ŞAşıRTTı
KıRGıN ÇIçEKLER REKOR KıRMAYA DEVAM EDIYOR
EN ÇOK OKUNANLAR
GAZETE MANŞETLERİ