O Gıda Tüketimi Giderek Hızla Artıyor
Tavuk döner gibi birbirinden lezzetli ve farklı yemek çeşitleri olanak tanıyan tavuk tüketimi 90'lı seneler'den bu yana artış yaşanıyor.

19 Agustos 2016 - 17:51:29

Çıktı Al

Yorum (0)

Türk halkın severek tükettiği tavuk etin faydaları saymakla bitmiyor. Protein deposu olan tavuk eti özellikle çocukların gelişim döneminde ve anne adayların beslenmesinde önemli bir yer tutuyor. Kalp dostu olarak koroner kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltıyor.

İçeriğinde vitamin her yaş grubu için vücudun gelişimine ve bağışıklık sistemin korunmasına yardımcı oluyor. Liflerin kısa olmasından dolayı kolay sindirilebilen ve hazmı kolay bir besin olan tavuk eti sıcak, soğuk tüketim seçeneği ve pratik olması sebebiyle sıkça tercih yapılan besinler arasında yerini alıyor.

HEM SAĞLIKLI HEM LEZZETLİ

Sağlıklı ve lezzetli olması yanı sıra ekonomik bir besin kaynağı olması sebebiyle sıklıkla tercih yapılan tavuk etin Türkiye'de tüketimi 90'lı seneler'den bu yana büyük oranda artış yaşandı. 1990 senelerin şahıs başı toplam beyaz et tüketimi şahıs başı 3,8 kg iken, 2000 senesinde bu rakam 10,9 kg'a, 2015 senesinde ise 23 kg'a ulaştı. Türkiye şahıs başı toplam et tüketimi olan 37,5 kg'ın 23 kg'ını kanatlı eti, 22 kg'ını ise tavuk eti oluşuyor. Daha sağlıklı ve daha dengeli bir beslenme için büyük önem taşıyan tavuk etin tüketimi önümüzde dönemde de artışı devam edeceği ve 2025 senesinde şahıs başı kanatlı eti tüketimini 30 kg seviyelerine ulaşacağı tahmin ediliyor.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Tunceli'de PKK'ya dev operasyon başlatıldı.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından tespit edilen PKK'ya hava destekli operasyon başlatıldı.
02.11.2016
Diyarbakır'da Büyük Operasyon Başladı
Diyarbakır'dan gelen haberlere göre dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından büyük operasyon başlatıldı. Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında devam eden operasyonda PKK'ya bir darbe daha vurulması hedeflenmekte.
14.11.2016
SİTEMİZ İYAD ÜYESİ OLDU
İnternet sitemiz, MedyaHaberci.com İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) üyesi oldu.
11.11.2016
Gaziantep Saldırısı Sonrası Türkiye?ye Kritik Ziyaret!
Gaziantep'te IŞİD saldırısı sonrası kritik bir ziyaret yapmış olacak. Irak Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani yarın Türkiye'ye geliyor.
22.08.2016
O Gıda Tüketimi Giderek Hızla Artıyor
Tavuk döner gibi birbirinden lezzetli ve farklı yemek çeşitleri olanak tanıyan tavuk tüketimi 90'lı seneler'den bu yana artış yaşanıyor.
19.08.2016
 O Bölgede Şehit Sayısı Giderek Yükseliyor
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lılar, dün akşam nöbet tutan koruculara saldırı yaptı. Çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman, 1 jandarma er ve 1'de sivil vatandaş ise şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedavisi ise devam ediyor.
16.09.2016