Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?
Protez Saç Ne Kadar Süre Kullanılabilir?

18 Kasim 2018 - 16:29:39

Çıktı Al

Yorum (0)

Protez saç uygulaması, günümüzde en çok uygulanan saç kaybı tedavilerinden biridir. Bunun sebebi ise protez saçın oldukça doğal bir yöntem olmasıyla beraber her yaş ve cinsiyetten kişiye uygulanması sayesinde yaygın olmasıdır.  Teknolojinin ilerlemesi ile beraber protez saç uygulamalarında da ciddi gelişmeler kaydedildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde doğal saç ile protez saç birbirinden ayırt edilemez. Ancak bunun için güvenilir, deneyimli ve profesyonel kişiler tarafından protez saçın uygulanması gerekmektedir. İçinize sinmeyen ya da güvenmediğiniz merkezlerle çalıştığınızda mağduriyetler ya da olumsuzluklar yaşanması gibi durumlar ortaya çıkabilir. Protez saç; doğru ölçünün alınması koşulları ile her yaşta kişiye uygulanabilen, oldukça doğal görünebilen, en başarılı çözümlerden biridir. Protez saç, her cinsiyete ve her dökülme problemi için uygundur. 
Protez Saç Gündelik Hayatta Nasıl Kullanılır?
Protez saç kişinin günlük hayatını engellemeyen ya da kısıtlamayan bir tedavidir. Başarılı şekilde uygulanmış olan protez saç ile kişi arzu ettiği eylemi yapabilir. Kişi, protez saç sebebiyle kısıtlanmaz.  Arzu ettiği her türlü spor ya da farklı bir fiziksel aktiviteyi rahatlıkla yapabilir. İstediği her zaman rahatlıkla ve arzu ettiği sıklıkta duş alabilir, saçlarını fön ile kurutabilir, istediği şekle tarayabilir, saunaya gidebilir, solaryuma girebilir ve bronzlaşabilir.  Tüm bu eylemlerin kolay bir şekilde ve rahatlıkla yapılabilmesi için gerekli tek şart; saç protezinin doğru şekilde ve uzman kişiler tarafından yapılmasıdır. Bu şekilde hiçbir şekilde kısıtlanma söz konusu ortaya çıkmaz. Tüm bu eylemleri yapabilmesi ve protez saçı rahatlıkla kullanabilmesi için öncelikli olarak protezin başarılı şekilde uygulanmış olması ve tercih edilen protezin hava ve su geçirgenliğinin üst seviyede olması gerekmektedir. Bu sayede cilt rahat nefes alma şansını yakalar. Hava alabilen protez modelleri daha sağlıklı şekilde de temizlenir.
Protez Saç Nasıl Uygulanır?
Protez saç birçok yöntemle uygulanabilir. Ancak en başarılı ve etkin yöntemi; protez uygulanacak olan kısma, su bazlı bir solüsyon ile maksimum kalitede olması en önemli faktörlerin başında gelir. Protezin uygulanması için çeşitli tekniklere başvurulabilir. Ancak saç protezi uygulanacak olan kişi için yöntemin belirlenmesi yegane olmalıdır. Kişinin kendi doğal saçına yapılabilen tüm kozmetik uygulamalar; boya, fön, maşa vs. protez saç için de uygun yöntemler olarak karşımıza çıkar. Bu aşamada da saçın kaliteli olarak kullanılması ve başarılı şekilde uygulanması gereken tek koşullardır. Protez saç, canlı saç gibi uzamaz. Bununla beraber yapılan işlemler sebebiyle zamanla yıpranabilir. Hatta cilt üzerinde kaşıntı, tahriş ve kızarıklıklar oluşmasına yol açabilir. Bu gibi durumların meydana gelmemesi adına özellikle protez saçlara uygulanan şampuan, saç kremi, bakım spreyi vb. ürünlerin uygun kalite ve PH’ da olmasına dikkat edilmeli ve bakımları düzenli olarak yapılmalıdır. Yapıştırıcı solüsyonun zaman geçtikçe gücünü kaybedebilir. Dolayısıyla da düzenli aralıklarla bakım işleminin yapılması protez saçın ömrünün uzaması için en önemli faktörlerden biridir. Bu da kullanılan solüsyonun hava ve su geçirgen olmasının doğal bir neticesi olarak karşımıza çıkar. Bakım aralıklarının uzunlukları başka unsurlarla da ilişkili olabilir. Kişinin yaşadığı yerin sıcaklığının ve rutubetinin derecesine göre bu periyotlar 2 ila 5 hafta arasında farklılık gösterebilir.  Protez saç kullanan kişilerin bakımlarını protez saç merkezlerinde yaptırabilir. Arzu ederlerse kendileri de rahatlıkla saç bakımlarını evlerde yapabilirler.  Protez saçın ne kadar süre ile uygulanacağı bakım faktörleri ile doğrudan ilişkilidir. Aynı saç yoğunluğunda ve altyapı özelliklerinde üretimi yapılmış iki farklı protezin biri birlerine kıyasla ömürlerini, kalite farklılıkları belirlemektedir. Kalın ve estetik gözükmeyen, ancak oldukça dirençli ve kaliteli, sağlam düğüm yöntemi uygulanmış bir protezi 4 sene kullanabilmek olasıyken bu süre, doğal, hafif ve estetik açıdan canlı saçlara daha uyumlu hazırlanmış protezlerde 1 ila 2 sene arasında değişkenlik gösterebilir.
Kaynak : https://hairhotel.com.tr/protez-sac-kac-yil-kullanilabilir
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Stres En Çok Cildi Etkiliyor
Yoğun duygusal stresin kızarıklık, egzama, terleme, saç dökülmesi, akne, sedef, vitiligo gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabileceğini söyledi.
22.08.2016
Omega-3 tercih ederken dikkat etmemiz gereken durumlar
Ocean Plus omega 3 DHA ve EPA içerir.
21.08.2016
Stres Bağışıklık Sistemini Etkiler Mi?
Türk Dermatoloji Derneği üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Aydemir, egzama, sedef, kurdeşen, saç dökülmesi gibi çeşitli deri hastalıkları gelişiminde psikolojik faktörlerin önemli bir etken dedi.
09.09.2016
Dentofficial Diş Kliniği: Estetik Gülüşlerin ve Sağlıklı Dişlerin Adresi
Dentofficial Diş Kliniği: Estetik Gülüşlerin ve Sağlıklı Dişlerin Adresi
26.07.2023
Sağlık Bakanlığı O İlaçları Toplatıyor
Sağlık Bakanlığın, özellikle çocuklarda kulak enfeksiyonu ve faranjit gibi rahatsızlıklarda kullanılan "Azitro Oral Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz 30 ml" isimli ürünü piyasadan geri çekti.
21.09.2016
Bayram Sonrası Beslenmemize Nasıl Dikkat Edilmeli
Bayram bitince vücudu ve sindirim sistemi dinlenmesi için ne yapmamız gerekiyor?
15.09.2016