Tam 40 Bin Öğretmen Yer Değiştirmiş Olacak
15 Temmuz darbe girişimin ertesinde 28 bin öğretmen ihraç yapılırken, yaklaşık 20 bin öğretmen de soruşturmalarla açığa alındı. İşte o öğretmenlerin oluşturduğu açığı kapatmak için o formül bulundu.

22 Eylül 2016 - 12:24:49

Çıktı Al

Yorum (0)

2016-2017 öğretim senesinde 48 bin öğretmen eksiğiyle başlama oldu. eğitimciler 125 bin olduğunu söylediği öğretmen açığına çözümü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) “norm kadro fazlası” öğretmenleri tayin yaparak çözme kararı almış oldu.

Buna göre okullarında ders azalması, program kapanması başta olmak üzere çeşitli sebeplerle kadro fazlası” olan öğretmenler başka okullara tayin isteyecek ya da MEB onları resen atayacak Bu durumda 40 bin üzerinde öğretmen var.

MEB, illere gönderdiği genelgede hem norm kadro fazlası öğretmenlerin hem de aralarında İstanbul (Erkek), kabataş Erkek gibi Türkiye’nin gözde liselerinde 8 ci senesini dolduran tüm yönetici ile öğretmenlerin yer değiştirme için tercih yapacağı bildirdi.

Tüm bu eğitimciler 23-26 Eylül tarihleri arasında tercihler yapacak ve 25 okul tercih edebilecekler.

YA TERCİH YA RESEN ATAMA

Genelgede “Türkiye’ varlığına, birlik ve beraberliğine karşı son dönemde yaşanan bazı olaylarda rol aldığı tespiti yapılan öğretmenlerin görevlerine son verilmesi sebebiyle öğretmen açığı oluştuğu” dikkatleri çekilerek şöyle söylenildi: “Bu ihtiyacın bir kısmı atanan ve yetiştirme süreci tamamlanan ile gelecek ay ataması yapılacak sözleşmeli öğretmenlerle karşılanacak.

Açığın bir kısmı da ihtiyaç ve norm fazlası öğretmenlerin öğretmen açığı bulunan eğitim kurumlarına atanma yoluyla giderilmiş olacak.

Bu genelgeye göre okulların norm kadro fazlası öğretmenler başka okullara gönderilmiş olacak. Bu atamalar öncelik yeni açılan eğitim kurumları ile kapatılan ve MEB’e geçen 1029 özel okul olacak.

Öğretmenler okullara hizmet puanı üstünlüğüne göre öncelikle çalıştıkları ilçeler ve peşinden ise il içine atanacak.

Tercih yapmayan ya da tercih yerleşemeyen öğretmen ataması valiliklerce resen yapılmış olacak.

PROJE OKUL ÖĞRETMEN VE MÜDÜRLERİ GİDİYOR

Aynı genelgeye göre şu anda sayıları 112’yi bulan proje okullarda 8 ci senesini doldurmuş başta okul müdürleri olmak üzere tüm yöneticiler ve öğretmenler de tayin istemek zorunda.

Bunu yapmayanlar da norm fazlası öğretmenler gibi valiliklerce ihtiyaç olan okullara resen atanması yapılacak.

Proje okulların müdür ve öğretmenleri 2014’te yapılan düzenleme ile artık bakan oluru ile atanıyor.

Geçtiğimiz eylül ayında yönetmelikle de bu okullara akademisyenlerin de müdür olarak atanması ve öğretmen olarak ders vermesinin önü açılmış oldu. Proje okullarda yaklaşık 2 bin öğretmen ve yönetici başka okullara gitmesi bekleniyor.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ATANACAK

MEB, 5 sene sonra sözleşmeli öğretmen uygulaması bu sene tekrar yaptı. 15 bin öğretmen KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) puanlarına göre atanması olacak.

Dershane öğretmenlerinden 5 bini de KPSS puan ve şartsız sözlü sınavla tayin yapılacak. Bu atamalar “çakılı” olarak adlandırılıyor çünkü öğretmenlerin 6 sene boyunca atandıkları yerden tayin isteme hakları yok ve birer senelik sözleşmelerle atanacaklar.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İstanbul Emniyeti’nde 125 polis hakkında gözaltı kararı
'Çözülme 2' ismi verilen operasyonda sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemleri başlatıldı.
11.10.2016
Kadıköyde Profesyonel Tercüme Bürosu
Kadıköy’de Profesyonel Tercüme Bürosu
18.11.2022
Askerlik yoklaması e-devletten yapılabilecek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi gibi askerlik durumu ile ilgili belgelerin alınma gibi işlemlerin e-devletten yapılabileceğini duyurdu. Buna göre askerlik sağlık muayeneleri artık aile hekimliklerinde yapılacak.
02.11.2016
Esad' PYD'ye Ağır Darbe Yaptı
Suriye'nin kuzeyinde Haseke ilinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Beşşar Esad yönetimi arasında çatışmalar giderek tırmanıyor. Şam yönetimi, PYD'ye karşı savaş uçakların yanı sıra topçu birliklerini de kullanıyor.
19.08.2016
Dikkat O Bölgelere Kuvvetli Yağış Geliyor
Hafta sonu tüm bölgede sağanak yağış olacak, özellikle Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de şiddetli yağış görülecek.
21.09.2016
Profesyonel Bir Ressamla Çalışmaya Değer Olmasının 5 Nedeni
Profesyonel Bir Ressamla Çalışmaya Değer Olmasının 5 Nedeni
28.02.2023