İran O Sessizliğini Bozdu Ve...
Türkiye' sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı için ilk resmi açıklama yapan Tahran yönetimi, operasyon Şam rejimiyle koordineli yürütülmesini istedi.

26 Agustos 2016 - 08:44:12

Çıktı Al

Yorum (0)

Türkiye?nin Cerablus?a yönelik başlattığı askeri hareket konusunda uzun süre sessiz kalan İran?dan ilk resmi açıklama yapıldı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklamada, askeri harekâtın Şam yönetimiyle koordineli olarak gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Suriye topraklarında terörist gruplarla mücadele, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biri olan o ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı gösterilerek merkezi yönetimle koordineli bir şekilde yapılmalıdır. İran olarak terörizmle mücadele uluslararası bir yükümlülük olduğu ve bu menfur olguya karşı bölge ülkelerin ortak işbirliği içinde olmaları gerektiğine inanıyoruz dedi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Araçtan Çıkanlar Şoke Etti Fransa’da Terör Alarmı
Başkent Paris'de bırakılmış bir araçta 6 mutfak tüpü görüldü.
07.09.2016
O Ülkede Dehşet Verici Tren Kazası Yaşandı
ABD'nin New Jersey eyaletinde olan tren kazası bir şahısın yaşamını yitirdiği 100'den fazla şahısında yaralandığı öğrenildi.
30.09.2016
Arabistan'da bir prense kırbaç cezası!
Cezaevinde yatan bir prense, mahkeme tarafından verilen son kararın ardından kırbaçlanma cezası verildi.
02.11.2016
İran Öyle Bir Şey Söyledi ki...
İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, ülkenin batısında Hemedan üssü Rus uçakların kullanımına açılması gizli kalması gerektiğini ancak Moskova'nın buna uymadığını açıkladı.
22.08.2016
Artık ABD'nin yeni Başkanı Trump
ABD başkanlık seçiminde Donald Trump, delege sayısını 274'e çıkararak 45. Başkan oldu. Rakibi Clinton'ın, Trump'ı arayarak tebrik etti.
09.11.2016
O Ülkede Ne Yasaklandı?
Kuzey Kore'de, Devlet Başkanı Kim Jong-un hakkında şaka yapmak artık yasaklandı. Ülkede totaliter rejim hakkında yorum ve espri de bundan sonra yasak.
09.09.2016