İran O Sessizliğini Bozdu Ve...
Türkiye' sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı için ilk resmi açıklama yapan Tahran yönetimi, operasyon Şam rejimiyle koordineli yürütülmesini istedi.

26 Agustos 2016 - 08:44:12

Çıktı Al

Yorum (0)

Türkiye?nin Cerablus?a yönelik başlattığı askeri hareket konusunda uzun süre sessiz kalan İran?dan ilk resmi açıklama yapıldı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yaptığı yazılı açıklamada, askeri harekâtın Şam yönetimiyle koordineli olarak gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Suriye topraklarında terörist gruplarla mücadele, uluslararası hukukun temel ilkelerinden biri olan o ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı gösterilerek merkezi yönetimle koordineli bir şekilde yapılmalıdır. İran olarak terörizmle mücadele uluslararası bir yükümlülük olduğu ve bu menfur olguya karşı bölge ülkelerin ortak işbirliği içinde olmaları gerektiğine inanıyoruz dedi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Rusya'dan Ani Karar! Ordu Harekete Geçti
Ordu birlikleri, Putin'in talimatıyla savaş hazırlığın denetlenmesi ülke merkez, güney ve batı bölgelerinde denetime geçti.
25.08.2016
ABD O Uçağı Düşürdü
Suriye' Deir Ez-Zor kentinde, ABD'ye ait insansız hava aracını düşürdü. ABD öncülüğünde koalisyon savaş uçakları, geçtiğimiz günde aynı bölgede Esed rejimini vurmuştu sonra da, "Yanlışlıkla vurduk" açıklamasını yapılmıştı.
19.09.2016
Frankfurt Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı
Frankfurt havalimanın bir kısmı, bir şahısın arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçip ve insanların içine girmesi sebebiyle boşaltıldı...
31.08.2016
O Ülkede Seri Katil Kabusu Yaşanıyor
Japonya’nın Yokohoma kentinde Oguchi Hastanesinde çok tuhaf bir olay yaşandı. İki yaşlı hasta iki gün arayla aynı şekilde ölmesi hastane çalışanları birinin seri katil olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Söz konusu hastanede 3 ay içinde 48 hasta yaşamını yitirdi.
02.10.2016
İsrail Gazze Arasında Sıcak Saatler Yaşandı
İsrail Ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze'nin bazı bölgelerine karşı hava harekatı yapmaya devam ediyor, küresel anlamda tepkiler ise gelmeye devam ediyor.
22.08.2016
İran O Sessizliğini Bozdu Ve...
Türkiye' sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı için ilk resmi açıklama yapan Tahran yönetimi, operasyon Şam rejimiyle koordineli yürütülmesini istedi.
26.08.2016