İki Ülke Arasında Gerilim Giderek Artıyor
Suriye'de yaşanan iç savaş tablo hiç beklenmediği kadar karanlık. Rejim güçleri Rusya'nın hava saldırıları yardımıyla Halep kentine yönelik yapılan operasyonda, ABD' Moskova Yönetimi' çok sert tepki geldi.

29 Eylül 2016 - 10:11:52

Çıktı Al

Yorum (0)

Rusya' ABD'ye yanıt vermekte gecikmedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Bir atı su kenarına yönlendirebilirsiniz ama atı o suyu içmeye zorlayamazsınız. Bizim de kendi yaklaşımlarımız ve kendi prensiplerimiz var.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya’ ve Suriye’ Halep’ yaptığı bombardıman sona ermezse, Moskova'yla tüm teması kesme tehdidi yaptı.

Kerry’nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la yaptığı görüşmede, Suriye’ Halep’te yaptığı operasyon durdurması konusunda acil adımlar atılmazsa Rusya’yla olan ikili ilişkiler askıya alınacak. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD'li bakan ‘kaygıların' dile getirdi.

Kirby, basın toplantısında, Suriye iç savaşına dair değerlendirme yaptı, Rusya'yı uyardı. John Kirby, “Suriye'de iç savaş devam etmesi durumunda aşırı gruplar, bu durumu istismar edebilir ve operasyon genişleyebilir.

Şüphesiz bu, Rusya'nın menfaatleriyle çatışabilir ve Rusya şehirleri dahi bu saldırılara maruz kalır.

Bu tabloda Suriye'de savaşan Rus askerin de zarar göreceğini söyleyen Kirby, “Rus askerler ceset torbaları içinde ülkelerine geri dönebilir. Rusya kaynaklarını ve daha fazla savaş uçağını kaybedebilir.

RUSYA’DAN YANIT GECİKMEDİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ABD’nin tehdit içerikli uyarısına ilk yanıt veren ad olmuş oldu.

ABD ve müşterilerin lehine olacak kararlar zorla kabul ettirmek maksadıyla yapılan bir tehdit ve şantaj politikası.

Bu şekilde bir anlaşma ve istikrar ulaşmak imkansız. Bir atı su kenarına yönlendirebirsin ama atı o suyu içmeye zorlayamazsın. Bizim de kendi yaklaşımlarımız ve kendi prensiplerimiz var.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sizce ‘çuvallar cesetler’, ‘Rusya’da terör saldırıları’ ve ‘uçakların kaybı’ şeklindeki açıklamalar bir diplomatın yorumlarına benziyor mu.

KREMLİN: AÇIKLAMALAR ÇOK ACEMİCE

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ABD’nin Rus kentlerinin teröristlerin saldırı hedefi olabileceği yönünde ki o açıklamaları eleştirdi.

Bu açıklamalar ‘acemice’ olarak söyleyen Peskov. “Washington’dan son zamanlarda gelen bir hayli yıkıcı olan retoriği üzüntüyle karşılıyoruz.

Fakat Moskova, Suriye’de teröristle mücadele etkinliğini çoğaltmak için belgelerle sabitlenmiş olan anlaşmalar yerine getirilmesi maksadıyla Washington’la işbirliği yapmakla hâlâ ilgileniyor.

Peskov, ABD’nin taahhüt etmesi karşın Suriye’de ılımlı olarak tanımladığı muhalifler terörist gruplar olduğu bölgeden ayıramamış “Her şeye rağmen Moskova, Washington’ kendi üzerine aldığı yükümlülük yerine geleceği bekleniliyor.

SON 8 GÜNDE BİN ŞAHIS ÖLDÜ

Muhalifler kontrolünde bölge yardım çalışması yapan gönüllü, son sekiz gündür savaşta bini aşkın insan yaşamını yitirdiğini söylüyor.

Rusya ve Suriye’ gayri insan tutumuna dün de Katolikler ruhani lideri Papa Francesco tepki göstermişti.

Papa, Bombardımanların sorumluların vicdanına sesleniyorum: bunun hesabı Tanrı'nın huzurunda vermek zorunda kalacaksınız.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Tarihi Barış Anlaşması İmzalandı 52 Senelik Savaş Sona Erdi
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Kolombiya Hükümeti arasında 52 sene sonra savaş sona erdiren "tarihi" nitelikte bir barış anlaşması Küba'da yapıldı.
25.08.2016
ABD yeni başkanını seçiyor! Son Durum Nedir ?
ABD'nin yeni başkanı kim olacak ? ABD'de gerçekleştirilen başkanlık seçiminde kıran kırana geçen yarış devam etmekte. Hillary Clinton ve Donald Trump'ın seçimlerde, 50 eyaletten 32'sinde sonuçlar belli oldu. Gelen sonuçlara göre Trump önde gidiyor...
09.11.2016
Frankfurt Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı
Frankfurt havalimanın bir kısmı, bir şahısın arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçip ve insanların içine girmesi sebebiyle boşaltıldı...
31.08.2016
CIA Başkanı: Çok Önemli Açıklamada Bulundu
ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye' devlet yapısı telafi edilemeyecek şekilde bozulmuş olabileceğini söyledi.
09.09.2016
Bu İtiraf Tarihe Geçer Kritik Durumdayız
İngiltere’ birlikten ayrılması peşinden Slovakya’nın Başkenti Bratislava’da yapılacak AB liderler zirveden önce konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, birliğin kritik bir durumda olduğu söyledi.
16.09.2016
İsrail Gazze Arasında Sıcak Saatler Yaşandı
İsrail Ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze'nin bazı bölgelerine karşı hava harekatı yapmaya devam ediyor, küresel anlamda tepkiler ise gelmeye devam ediyor.
22.08.2016