İstanbul Üniversitesi'nde Dev Operasyon
İstanbul Üniversitesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasına ilişkin operasyon yapıldı. 62 öğretim üyesi hakkında gözaltı kararı çıktı.

19 Agustos 2016 - 14:44:51

Çıktı Al

Yorum (0)

Fethullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon yapıldı.

62 GÖZALTI
Başsavcı vekilliğini İsmail Uçar'ın yaptığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yapılan bir soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı ile İstanbul Üniversitesi'nde görevli 62 öğretim görevlisi hakkında operasyon yapıldı. Savcı Baygın'ın talimatı ile harekete geçen İstanbul polisi 62 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı uygulamak üzere İstanbul Üniversitesi'ne girdi. Üniversiteye yapılan operasyon kapsamında şüphelilerin odalarında arama yapıldı ve gözaltına almalar yapıldı.

ARALARINDA PROFESÖRLER DE VAR
Şüpheliler arasında profesörlerin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin Fethullahçı Terör Örgütü'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ileri sürüldü.

95 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ UZAKLAŞTIRILMIŞTI
Bilindiği gibi 20 Temmuz'da İstanbul Üniversitesi'nde 95 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış, 25 Temmuz'da da 31 öğretim üyesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmıştı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Onlardan Haber Alınamıyor
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 237 gün önce kaybolan 8 yaşında Bayram Erol ve 5 yaşında Dursun Kağan Taşçı için yapılan çalışmalardan bir netice alınamadı.
22.08.2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan Önemli Açıklama Yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram mesajında Terör ve DAEŞ'le mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları yeni adımların sinyali olarak da yorumlanmış oldu.
11.09.2016
Zeybekci: Son zamanlardaki gelişmeler Türkiye'ye yarayacak.
Nihat Zeybekci : "İnşallah bu değişimin Türkiye'ye yarırına olacağını da göreceğiz" dedi.
09.11.2016
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine Kayyum Atandı
DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmasıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından yerine kayyum olarak Ankara'nın Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla atandı.
02.11.2016
Rusya Resmen Açıkladı
Rusya; portakal, mandalina, kayısı şeftali ve eriği Türkiye’den alınması yasak olan gıdaları listesinden çıkardı.
11.10.2016
Erdoğan'dan Net Mesaj: Başaramayacaksınız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te meydana gelen PKK saldırısı hemen peşinden yazılı açıklama yaptı.
21.08.2016