İstanbul Korkutan Uyarı! Acaba Marmara Depremi mi Olacak ?
Yıllardır konuşulan Marmara depremi yeniden gündeme geldi. Marmara fay hatlarının deprem potansiyeli Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ikinci gününde konuşuldu. Acaba Marmara’da deprem mi olacak?

09 Kasim 2016 - 05:25:32

Çıktı Al

Yorum (0)

İstanbul Teknik Üniversitesi profesörleri sunumlarıyla Afet yönetimi (İklim Risk Yönetimi) oturumunda Marmara depremini konuştular. Acaba Marmara’da deprem olacak mı? Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Marmara’daki fayları 5 yılda incelediklerini ve bir harita üzerine döktüklerini söylerek, tek bir faydan değil, üç ana koldan söz etmek gerektiğini dile getirdi. Marmara Denizi’nden geçen hattın asıl hat olduğunu belirten Yaltırak, Marmara Denizi’nde yer alan fay hattının hareketli olduğunu da söyledi. "Fay Hatları Birbirini Tetikliyor", arka arkaya depremlerin meydana gelmesini de buna bağlayabiliriz. Bugüne kadar Marmara Bölgesi’nde 329  depremin meydana geldiğini belirten Yaltırak, Marmara’da o büyük depremin meydana gelmesi durumunda korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalınacağını belirtti. "Deprem Yönetmeliği İhmal Edilmemeli" Prof. Dr. Alper İlki bu güne kadar çok sayıda deprem oldu, depremden en az hasarla kurtulmak için deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılması gerektiğini söyledi. Mevcut deprem yönetmeliğinde eksikler olduğunu bu kısa süre içerisinde de güncelleneceğini belirten İlki, depreme karşı yapılabilecekler üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerektiğine de değindi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Ələmdar Manafov : Aşk' adlı son single ile büyük başarı yakaladı.
Aşk adlı son single çalışması ile müzik listelerine hızlı bir giriş yapan Ələmdar Manafov, yeni şarkısı için kolları sıvadı.
16.01.2023
​Valorant VP Satın Al En Ucuz Fiyatlarla
​Valorant VP Satın Al En Ucuz Fiyatlarla
15.12.2023
Enes Ünal'ın yeni takımı belli oldu
Enes Ünal'ın menajeri Batur Altıparmak transferi hakkında açıklamalar yaptı
22.07.2016
Ələmdar Manafov kimdir?
Ələmdar Manafov kimdir?
25.09.2022
Çukurca’da Teröristler Etkisiz Hale Getirildi!
Kuzey Irak ve Çukurca’da düzenlenen hava saldırısında üç terörist öldürüldü.
06.10.2016
2 PKK'lı Tesirsiz Hale Getirildi
Erzurum'da, PKK'ya yönelik yapılan operasyonda 2 şahıs tesirsiz hale getirildi.
21.08.2016