İstanbul Korkutan Uyarı! Acaba Marmara Depremi mi Olacak ?
Yıllardır konuşulan Marmara depremi yeniden gündeme geldi. Marmara fay hatlarının deprem potansiyeli Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ikinci gününde konuşuldu. Acaba Marmara’da deprem mi olacak?

09 Kasim 2016 - 05:25:32

Çıktı Al

Yorum (0)

İstanbul Teknik Üniversitesi profesörleri sunumlarıyla Afet yönetimi (İklim Risk Yönetimi) oturumunda Marmara depremini konuştular. Acaba Marmara’da deprem olacak mı? Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Marmara’daki fayları 5 yılda incelediklerini ve bir harita üzerine döktüklerini söylerek, tek bir faydan değil, üç ana koldan söz etmek gerektiğini dile getirdi. Marmara Denizi’nden geçen hattın asıl hat olduğunu belirten Yaltırak, Marmara Denizi’nde yer alan fay hattının hareketli olduğunu da söyledi. "Fay Hatları Birbirini Tetikliyor", arka arkaya depremlerin meydana gelmesini de buna bağlayabiliriz. Bugüne kadar Marmara Bölgesi’nde 329  depremin meydana geldiğini belirten Yaltırak, Marmara’da o büyük depremin meydana gelmesi durumunda korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalınacağını belirtti. "Deprem Yönetmeliği İhmal Edilmemeli" Prof. Dr. Alper İlki bu güne kadar çok sayıda deprem oldu, depremden en az hasarla kurtulmak için deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılması gerektiğini söyledi. Mevcut deprem yönetmeliğinde eksikler olduğunu bu kısa süre içerisinde de güncelleneceğini belirten İlki, depreme karşı yapılabilecekler üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerektiğine de değindi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Askerlik yoklaması e-devletten yapılabilecek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi gibi askerlik durumu ile ilgili belgelerin alınma gibi işlemlerin e-devletten yapılabileceğini duyurdu. Buna göre askerlik sağlık muayeneleri artık aile hekimliklerinde yapılacak.
02.11.2016
Markanızı Tanıtmanın Etkili Yolu
Markanızı Tanıtmanın Etkili Yolu
19.12.2023
Sosyal Medya Fenomeni Simay Duygun
Sosyal Medya Fenomeni Simay Duygun
23.04.2023
Emre Nakkaş Kimdir?
Emre Nakkaş 27 yaşında, İstanbul doğumlu genç bir girişimcidir.
23.03.2023
Açıklama Az Önce Geldi Tüm Türkiye İçin Hayati Uyarı
Marmara Denizi ve İstanbul'da etkisini gösteren şiddetli lodos sebebiyle İDO'nun tüm iç hat seferleri ve saat 07.10'da Bostancı-Kartal-Yalova ile 07.45'te Bandırma-Yeni kapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edilmiştir.
20.09.2016
Başbakan Yıldırım, Milletvekillerini O Bölgeye Gönderiyor
Başbakan Binali Yıldırım, Gaziantep'te yapılan PKK saldırısı peşinden İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı.
21.08.2016
09 KASıM 2016 TARIHI ŞANS TOPU ÇEKILIş SONUCU!
HANDE YENER ESTETIK OPERASYON YAPTıRDı
TOPLAM 872 BIN METREKARE ARSA SATışA çıKARıLDı
VICDANSıZ BIR ANNE BEBEğINI ÇöPE ATTı!
İşTE DEFNE SAMYELI'NIN SARışıN HALI
KOCAELI, ANKARA VE BURSA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU
RONALDO ÇOşTU
5. SıNıFTA ARTıK DERS YOK
TFF BEşIKTAş HAKKıNDA NE SöYLEDI
AVOKADO DEYIP GEçME FAYDASı SAYMAKLA BITMIYOR
PARAMPARçA YENI SEZON DA YINE ŞAşıRTTı
KıRGıN ÇIçEKLER REKOR KıRMAYA DEVAM EDIYOR
EN ÇOK OKUNANLAR
GAZETE MANŞETLERİ