Askerlik yoklaması e-devletten yapılabilecek
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi gibi askerlik durumu ile ilgili belgelerin alınma gibi işlemlerin e-devletten yapılabileceğini duyurdu. Buna göre askerlik sağlık muayeneleri artık aile hekimliklerinde yapılacak.

02 Kasim 2016 - 08:00:46

Çıktı Al

Yorum (0)

Milli Savunma Bakanlığının internet sitesinde e-devlet ile ilgili duyuru yayınladı. Bu duyuruya, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde, "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" projesi başlatıldığı bildirildi.
 
Vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet vermek için yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının artık e-Devlet sistemi üzerinden ve aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapabilecekler.
 
Yükümlüler artık sağlık muayenelerini veya askerlik şubelerine gitmeden e-Devlet üzerinden başlatabilecek. Aile hekimlerine giderek bu işlemi yaptırabilecek. Daha önce askerlik şubelerine iki kez gidilerek yapılan işlemler, sadece alınan raporun teslimi için tek seferde tamamlanabilecek.
 
Yaklaşık üç ay sürmesi beklenen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesinin ardından "e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri" 2017 şubat ayından itibaren Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Şırnak'ta Patlama! 2 Çocuk Hayatını Kaybetti
Şırnak Gündoğdu Mahallesinde meydana gelen patlamada 2 çocuk öldü, 4 çocuk yaralandı.
05.11.2016
Kurban Bayramı Ne Zaman?
26 Ağustos itibariyle milyonlarca şahıs Kurban bayramın ne zaman olacağı merak ediyor? 2016 senesinde 9 gün tatil olması nedeniyle Kurban bayramı ayın hangi gününe denk geliyor? İşte Kurban bayramı tatili ile ilgili tüm merak edilenler ve güncel kurbanlık fiyatları.
26.08.2016
​Türkiye'de Sinema Sektörünün Güncel Durumu
​Türkiye'de Sinema Sektörünün Güncel Durumu
11.10.2023
Ege'de 1 saatte peş peşe 9 büyük deprem!
Ege'de gece saatlerinde yaşanan peş peşe depremler büyük korku ve panik yarattı. 1 saat içerisinde yaşanan 9 deprem hissedildiği yerlerde paniğe neden oldu.
15.11.2016
KPSS Önlisans Sınav sonuçları açıklandı
16 Ekim'de gerçekleştirilen KPPS Önlisans sonuçları açıklandı.
08.11.2016
Beylikdüzü Spa Merkezi: As Spa Merkezi
Beylikdüzü Spa Merkezi: As Spa Merkezi
07.08.2023