Emekli Olmak İçin Ne Yapmamız Gerekiyor
Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günde yüz binlerce prim borçlusu emekli olabilecek `Krediyle Emeklilik Protokolü` imzaladı. Borçlu halka emeklilik imkanı gelen yapılan düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim oluyor.

28 Eylül 2016 - 07:32:45

Çıktı Al

Yorum (0)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" geçtiğimiz günde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçlarını ödeyerek emekli olabilecek 4B (Bağ-Kur) kapsamında sigortalılara yönelik bankalar ile görüşmeler yapıldı ve Ziraat Bankası ile anlaşıldı.

Konuya ait detayları açıklayan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Sadettin Orhan “Yaş ve prim gün itibariyle emekli olmaya hak kazanmışsınız fakat SGK'ya birikmiş prim borcunuz nedeniyle emekli olamıyorsunuz.

Ya da hizmet borçlanması (askerlik, doğum, yurt dışı vb) yapmanız halinde emekli olabileceksiniz fakat elinizde borçlanma bedelini ödeyecek toplu paranız yok. İşte bu noktada krediyle emeklilik uygulaması devreye girmiş oluyor.

Toplu ödemeyi halk yerine bankanın yaptığı belirten Orhan “Bağlanan emekli aylığınız kredi borcunuz ödeniyor. Uygulama özellikle Bağ-Kur (4/b) prim borçluları için kolaylık sağlıyor

YAPMANIZ GEREKENLER

Geçtiğimiz seneler de bir kaç defa uygulanan krediyle emeklilik yöntemi, son olarak SGK ile Ziraat Bankası arasında 5 Eylül 2016 tarihinde imzalanan protokolle yürürlüğe girdi.

Öncelikle SGK müdürlüğüne başvurarak, krediyle emeklilik uygulamasından yararlanmak istediğinizi beyan ediyorsunuz.

SGK müdürlüğü dosyanızı inceliyor, borcunuzu ödemeniz veya hizmet borçlanması yapmanız halinde emekliliğe hak edip edemediğinizi tespiti yapılıyor.

Borcunuzu ödemeniz veya borçlanma yapmanız durumunda emekli olabiliyorsanız, SGK müdürlüğü size 'Prim Borcunu Ödemesi Halinde Emekli Olabilecek' yazısı veriyor.

Bu yazıyla en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek kredi başvurusu yapıyorsunuz. Ziraat Bankası, sizin borcunuzu SGK'ya ödüyor.

SGK size emekli maaşınızı bağlıyor ve kredi taksitleri emekli maaşınızdan aylık olarak kesilmeye başlıyor.

Böylece hem SGK'ya borcunuzu ödemiş oluyorsunuz, hem emekli aylığı ve sağlık sigortanıza kavuşmuş oluyorsunuz.

KİMLER YARARLANABİLİYOR?

Krediyle emeklilik uygulamasından;

Şirket ortakları

Esnaf ve sanatkarlar

Köy ve mahalle muhtarları

Çiftçiler

Hizmet borçlanmasıyla emekli olabilecek tüm sigortalılar yararlanabiliyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM 2016

Söz konusu uygulamada en önemli olan şartın prim borcunu ödediğinde veya hizmet borçlanması yaptığında emeklilik şartların (yaş, prim gün) sağlanması olduğunu belirten Orhan, Yüz binlerce şahısa yakından ilgilendiren uygulamadan yararlanabilmek için son başvuru tarihi 31 Ekim 2016'dır. Bu arada SGK'nın, finans kurumlarıyla da benzer bir protokol yapması uygulamadan yararlanacak şahıs sayısını daha da yükselecek.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Ünlü Oyuncudan Acı Haber Geldi
Trafik kazası geçiren ünlü oyuncu İsrafil Köse, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu beyin ölümünü gerçekleştiği öğrenildi.
22.08.2016
Emekli Olmak İçin Ne Yapmamız Gerekiyor
Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günde yüz binlerce prim borçlusu emekli olabilecek `Krediyle Emeklilik Protokolü` imzaladı. Borçlu halka emeklilik imkanı gelen yapılan düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim oluyor.
28.09.2016
Amerika Dil Eğitimi Nasıl Alınır?
Amerika Dil Eğitimi Nasıl Alınır?
01.04.2019
Dilencilerin Üzerinden Bakın Ne Çıktı
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesi'nde zabıta ekiplerin tarafından yakalanan ve dilenmek için Adana'dan geldikleri tespiti yapılan Suriyeli dilencilerin üzerinde hangi günlerde nerelerin kalabalık olduğu yazılı not defteri ile 200 lira çıktı.
19.08.2016
Kazada Yaralandı Silah Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
Bolu' D-100 Kara yolu' sivil araba ile askeri araç birbiriyle çarpıştı.
08.09.2016
İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak?
Kadıköy'de yapılacak "Puma Ignite Koşusu" etkinliği sebebiyle kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi.
02.10.2016