Diyarbakır'da Hangi Mahalleye Sokağa Çıkma Yasağı Geldi
Hani, Lice ve Kocaköy ilçesine bağlı 13 mahalleye yasak geldi nedeni ise, PKK'ya yapılacak operasyon. Operasyonda üst düzey PKK yöneticilerin olduğu bölgelere asker ve özel harekat girmiş olacak, uçaksavar mevzileri ise vurulacak.

09 Eylül 2016 - 02:48:03

Çıktı Al

Yorum (0)

Diyarbakır Valiliği, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri mülki sınırları içerisinde olan dağlık ve ormanlık yerde faaliyet yapan, aralarında ise üst düzey örgüt yöneticilerin de olduğu bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçileri tesirsiz hale getirmek için operasyon yapılacağı duyurdu.

Operasyonda, sığınak, barınak, depo yerleri ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek hedefleniyor.

Valilikten yapılan açıklamada ise, şöyle:

5442 sayılı İl İdaresi Kanunla ilgili maddeleri gereğince Lice ilçesine bağlı olan, Güçlü, Gökçe, Ziyaret, Uçarı, Serince, Çağdaş, Kayacık ve esenler Mahalleleri, Hani İlçesine bağlı olan Kırım, Gömeç ve Yayvan Mahalleleri ile Kocaköy İlçesine bağlı olan Şaklat ve Yazıköy Mahallelerinde sivil halkın zarar görmemesi nedeniyle 09 Eylül 2016 Cuma günü saat 05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Söz konusu yasağa halkımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıcana bilgi verilecektir.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Adana’da 1 Polis Şehit Oldu!
Adana’da PKK yandaşlarının yaptığı eylemde açılan ateşle ağır yaralanan 1 polis memuru şehit oldu.
06.11.2016
Ümran'ın Ağabeyi Yaşamını Yitirdi
Ambülansta bakışlarıyla dünyayı sarsan 5 yaşında Ümran Dakniş'in 10 yaşında ağabeyi Ali, aynı saldırıda yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi.
21.08.2016
Ağrı’da okullar 2 gün tatil edildi!
Ağrı'da etkili olan kar yağışları sonucunda şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Okula gitmekte zorlanan öğrenciler için ise müjdeli bir haber geldi.
02.11.2016
​Türkiye'de Sinema Sektörünün Güncel Durumu
​Türkiye'de Sinema Sektörünün Güncel Durumu
11.10.2023
5. Sınıfta Artık Ders Yok
Eğitim sistemindeki yenilikler kapsamında, 5'inci sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek.
06.10.2016
Emre Nakkaş Kimdir?
Emre Nakkaş 27 yaşında, İstanbul doğumlu genç bir girişimcidir.
23.03.2023