Ve Sonunda Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde
İlk maçı evinde 3-0 kazanan Fenerbahçe, rövanş maçını ise 2-0 kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde ismini gruplara yazdırmayı başardı.
Anasayfa  >   Spor

25 Agustos 2016 - 19:35:48

Çıktı Al

Yorum (0)

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda, 3-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda İsviçre temsilcisi Grasshopperss'ı 2-0 yendi gruplarda mücadele yapmaya hak kazanmış oldu. Mücadeleye İstanbul'da ilk maçta aldığı 3-0'lık galibiyetin avantajıyla başlayan Fenerbahçe, kontrollü bir oyun ortaya koydu. Düşük tempoda oynanan maçta topun kontrolünü rakibine veren sarı-lacivertliler, savunma arkasına atılan toplarda hızlı ataklarla gol aradı. İleri uçta oyuncular Van Persie, Alper Potuk ve Stoch'u topla buluşturmakta zorlanan Fenerbahçe, ilk yarıda Van Persie ile iki pozisyondan yararlanamadı. Maçın 25. dakikasında kontrolü eline alan Fenerbahçe, bu ikisi dışında net bir gol pozisyona giremedi. Savunmada ise sağlam bir görüntü veren Fenerbahçe, rakibine net gol fırsatı tanımadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlamış oldu. 38. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında altıpas gerisinde bulunan Van Persie'nin gelişine vurduğu top az farkla yandan auta çıktı. 43. dakikada Salih Uçan çalımlarla ceza sahasına girmek isterken Grasshoppers savunmasının müdahale ettiği top ceza alanı yayı içindeki Van Persie'nin önünde kaldı. Hollandalı oyuncunun bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti. İkinci yarıda da kontrollü oyununu sürdüren Fenerbahçe'de van Persie-Fernandao değişikliği sonrası takım hareketlendi. Hucüm hattında top tutmaya başlayan sarı lacivertliler üst üste yakaladıkları gol pozisyonlarından yararlanamadı. TUR 77'DE GELDİ Temsilcimiz deplasmanda Fernandao'nun golü ile öne geçti! Gregory Van Der Wiel'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Alper Potuk son çizgiye inmeden topu kaleye gönderdi. Kaleciye de değen meşin yuvarlağı filelerle buluşturan isim Fernandao oldu. STOCH YİNE BOŞ GEÇMEDİ Golden sonra baskısını arttıran temsilcimiz peş peşe yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendirmede sıkıntı yaşadı. 84. dakikada yakalanan pozisyonda Stoch kaleyi şaşırmadı ve farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen atakta Aatif Chahechouhe pasını ceza yayı gerisindeki Mehmet Topal'a gönderdi. Mehmet Topal çok şık bir ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında Miroslav Stoch'u topla buluşturdu. Miroslav Stoch yerden vuruşu ile topu sağ köşeden filelerle gönderdi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'nde dün gecenin sonuçları
Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları A,B,C ve D grupların da oynanan sekiz karşılaşma ile başladı.
02.11.2016
Yusuf Yazıcı Lösev Sözünü Yerine Getirdi
Bordo Mavili ekibe katılan ve transfer ücretinden Lösev’e bağışta bulunacağını belirten Yusuf Yazıcı verdiği sözü yerine getirdi.
18.09.2017
Fenerbahçeliler futbola değil artık basketbola ilgi gösteriyor
Fenerbahçe taraftarları futbola ilgi göstermezken basketbola olan ilgileri ise artarak devam ediyor.
02.08.2016
Necati Ateş Futbolu Bıraktı Mı?
Türk futbolun önemli golcüsü Necati Ateş, aktif futbol kariyerini sonlandırmış oldu.
09.09.2016
Beşiktaş'ın İşte O Rakipleri
Türkiye' Beşiktaş'ı temsil yapacağı UEFA Şampiyonlar Liginde 2016-2017 sezon grup Kuraları Monaco'da çekilmiş oldu.
25.08.2016
İşte Beşiktaş'ın yeni golcüsü
Beşiktaş, 24 yaşındaki Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar için görüşmelere başlanıldığını borsaya bildirdi.
27.08.2016