Dünyanın En Büyük İncisi Fiyatı İse?
Filipinler'de olan ve dünyanın yeni en büyük incisi olarak rekor kıran inci görenleri hayretler içinde kaldı.

23 Agustos 2016 - 10:14:54

Çıktı Al

Yorum (0)

Şimdiye kadar bulunan en büyük incinin beş katı büyüklüğünde olan ve 100 milyon dolar değerinde 34 kilogram ağırlığında inci hayretler içinde bıraktı. 60,96 santimetre uzunluğunda dev inci Filipinler'in Palawan Adası'nda Puerto Princesa kentinde bir balıkçı tarafından bulunuldu. Turizm ofisi görevlisi Aileen Cynthia Amurao 10 sene önce de bir aile tarafından bir incinin olduğunu söyledi. İncilerin bulunduğu yer olarak bilinen Palawan Adası?nda daha önce 1934 senesinde ?Allah?ın incisi? ismi verilen ve dünyanın en büyüğü olarak kabul edilen inci bulundu. 600 senelik olduğu tahmin edilen inciye San Francisco Değerli Taş Laboratuarı 40 milyon dolar değer biçti. 6 buçuk kilogram ağırlığında incinin bir kısım hissesinin sahibi Amerikalı Victor Barbish?te. İNCİ NEDİR VE NASIL OLUŞUR? İnciler genellikle inci midyesi denilen ve pek çok türü bulunan istiridyeler üretir. Bu istiridyelerin kabuklarının direnci oldukça yüksektir. Açılması son derece zor olan dış kabukların kalsiyum karbonat esaslı olan bileşimleri birçok düşman için de caydırıcı. Kalsiyum karbonat maddesi aynı zamanda istiridyenin inciyi oluşturmasında da önemli rol oynuyor. İstiridyeler içlerine kum, çakıl veya zarar verecek parazit organizmalar girdiğinde bundan rahatsız olur. Bu gibi durumlarda bir korunma yöntemi olarak bu davetsiz misafiri izole eder ve üzerini sedefle kaplamaya başlar. Böylece inci oluşur.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Bu İtiraf Tarihe Geçer Kritik Durumdayız
İngiltere’ birlikten ayrılması peşinden Slovakya’nın Başkenti Bratislava’da yapılacak AB liderler zirveden önce konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, birliğin kritik bir durumda olduğu söyledi.
16.09.2016
Rusya'dan Ani Karar! Ordu Harekete Geçti
Ordu birlikleri, Putin'in talimatıyla savaş hazırlığın denetlenmesi ülke merkez, güney ve batı bölgelerinde denetime geçti.
25.08.2016
O Ülkede Seri Katil Kabusu Yaşanıyor
Japonya’nın Yokohoma kentinde Oguchi Hastanesinde çok tuhaf bir olay yaşandı. İki yaşlı hasta iki gün arayla aynı şekilde ölmesi hastane çalışanları birinin seri katil olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Söz konusu hastanede 3 ay içinde 48 hasta yaşamını yitirdi.
02.10.2016
ABD'nin yeni başkanı Trump, Gülen’i iade edecek mi ?
ABD'nin yeni başkanı Trump Fethullah Gülen'i iade edecek mi?
09.11.2016
Araçtan Çıkanlar Şoke Etti Fransa’da Terör Alarmı
Başkent Paris'de bırakılmış bir araçta 6 mutfak tüpü görüldü.
07.09.2016
DAEŞ'e Ait O Yerler Tek Tek İmha Edildi
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bugün, DAEŞ unsurların karargah olarak kullanmış olduğu 3 bina ve örgüte ait bir silahlı araç hava harekatıyla imhası yapıldı. Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük'te kontrolü sağlanmış oldu.
08.09.2016