Telefonların Şarj Ömrü Ne Kadar Olmuş Olacak?
İnanması zor da olsa, iki kat güçlü pillerin gerçeğe dönüşmesine sadece aylar kaldı!

22 Agustos 2016 - 12:47:24

Çıktı Al

Yorum (0)

Adını daha önce de duyduğumuz, çok yakında üretim yapmaya başlıyacak bir pil teknolojisi, 2017 başı itibariyle telefonlarımızın pil ömrünü ikiye katlanabilir?

Massachusetts Institute of Technology öğrencileri tarafından yapılan SolidEnergy'nin buluşu olan pil, anotsuz çalışıyor ve şarj yoğunluğunu bugünkü lityum iyon pillerin iki katına çıkarabiliyor. Güvenlik testlerinden geçen ve arabalarda, telefonlarda, giyilebilir teknolojilerde ve diğer taşınabilir cihazlarda kullanılmak üzere olduğu söylenen teknolojinin Kasım'da çıkacak drone'larda kullanılması hedefleniyor. SolidEnergy CEO'su Qichao Hu, pil hakkında şunları söylüyor: "İki kat enerji yoğunluğu sayesinde pil boyutunu yarısına düşürebilir, ancak cihazın yine aynı süre dayanmasını sağlayabiliriz. Veya pilin boyutunu lityum iyon pil ile aynı tutarak, pil ömrünü iki katına çıkarabiliriz. Yeni pil, pillerde sıkça kullanılan grafitin yerine çok ince bir lityum-metal folyo yerleştiriyor. Daha küçük olan folyo, normal hücrelerden daha fazla iyon saklayabiliyor. Ekim 2015'te teknolojiyi göstererek yatırımcılardan 12 milyon dolar toplayan SolidEnergy, artık piyasaya çıkmak üzere. Firmanın pil teknolojisini 2017'nin başlarında telefon ve giyilebilir cihazlara, 2018'de ise elektrikli arabalarda ulaştırması bekleniyor. Üreticilerin biraz daha pahalı olabilecek bu pili kullanıp kullanmayacağı ise SolidEnergy için aşılması gereken bir sonraki sorun olacak.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Baskılı Karton Bardak
Baskılı Karton Bardak
26.01.2024
O Firma Çok Önemli Bir Karar Aldı
BlackBerry, telefon iç donanım Kanada’ da üretim durdu.
29.09.2016
Facebook'a Bir Uygulama Daha Geliyor
Bugüne kadar Candy Crush, Bejeweled ve Farmville gibi popüler oyunlar ev sahipliği eden Facebook, oyun meydanında seviye atladı.
19.08.2016
Whatsapp’ı Kullanmak Ücretlimi Ücretsizmi
Whatsapp’ı bedava kullanım var mı yoksa ücret mi ödeyeceğiz?
29.08.2016
En iyi HD film izleme platformları
En iyi HD film izleme platformları
13.10.2023
Google, Microsoft’u bir açığını açıkladı.
Google, Windows 10'daki bir açığı bulmasıyla Microsoft'un tepkisini çekti.
02.11.2016