Microsoft Yine Çok Şaşırtacak
Xbox One S ile beraber konsol pazarında elini güçlendiren Microsoft, bundan sonrası için bildiğimiz konsol anlayışını değiştirmek niyetinde.

21 Agustos 2016 - 18:37:16

Çıktı Al

Yorum (0)

Microsoft'un Xbox oyunları pazarlama lideri Aaron Greenberg Xbox One, Project Scorpio ve konsol oyunların geleceği hakkında düşüncelerini paylaştı.

E3 sırasında Phil Spencer'ın yaptığı duyuruya açıklık yapan Greenberg, Xbox One üzerinde çalışan her şeyin Project Scorpio ile de uyumlu olacağını söyledi, Microsoft'un Project Scorpio'ya özel oyunlar üretmeyeceğini de sözlerinede eklemiş oldu. Ayrıca Greenberg, yüksek duyarlıklı (high fidelity) VR ortamını konsol oyunların bir parçası olarak görmediklerini belirten, Project Scorpio'nun getireceği yeni şeylerin arasında bu ürünler olduğunu söylemekte. Ayrıca, Phil Spencer ile daha öncede yapılan görüşmelerden meydana çıkan "Xbox'ın geleceğin PC benzeri olduğu" düşüncesi bir adım daha ileri götüren Greenberg, bunun son konsol nesli olacağını düşündüğünü söylemekte. Project Scorpio ile beraber oyuncuların kabul edeceklerini umdukları büyük bir bahis oynadıklarını söyleyen Greenberg, değiştirilebilir ve yenilenebilir donanımlar ile beraber artık bir kütüphane oluşturmanın, topluluk yaratmanın ve sahip olunan her şeyin kaybolmadan ileri taşınması mümkün olacağı nesilsiz bir konsol geleceği düşündüğünü söylüyor. Konsol rekabetinin bu neslinde açık ara önde olan PS4'ü yakalama konusunda ise Greenberg'in açıklamaları daha fazla ilginçleşiyor. Greenberg, firma olarak birkaç şey üzerine odaklandıklarını söylerken, bunların şu anda oyun tabanını geliştirmek ve mümkün olduğunca fazla oyuncuya oyunlarını sunmak olduğunu söylemekte. Başka bir deyişle, rakiplerinin PS4 olmadığını söylüyor; çok farklı bir platform yaratmak peşinde olduklarına vurgu yapıyor. Büyük oyunların Windows 10 üzerinde görülmesi sebebi ise bu olarak görülüyor. Ancak Greenberg, bunun yanı sıra konsol satışların da sağlıklı bir şekilde çağaldığını ve Xbox One kullanımın Temmuz ayı itibariyle sene bazında yüzde 18 olarak artığını söylemekte. Kısacası, Project Scorpio ile beraber Xbox'ın geleceğinde yeni nesillerin yerine, yenilenebilir donanımlar var gibi gözüküyor. Ayrıca bu yeni sürüm ile beraber, geçmişten gelen bütün oyunların oynanabilmesi (geri uyumluluk) ve Xbox ile Windows ortamının birbirine yaklaşması da standart bir olay haline gelecek.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
2017 yılında uçaklarda kesintisiz internet!
Uçarken internet kullanmak isteyen yolculara güzel haber! Uçakta internet dönemi 2017 yılında başlayacak.
28.11.2016
Baskılı Karton Bardak
Baskılı Karton Bardak
26.01.2024
Whatsapp'a gelen yeni özellik ne ?
WhatsApp, yeni güncelleme ile uzun süredir merakla beklenen özelliği cihazlarımıza geldi.
07.11.2016
İnstagram Takipci Satın Al
İnstagram Takipci Satın Al
04.06.2023
O Firma Çok Önemli Bir Karar Aldı
BlackBerry, telefon iç donanım Kanada’ da üretim durdu.
29.09.2016
Whatsapp’ı Kullanmak Ücretlimi Ücretsizmi
Whatsapp’ı bedava kullanım var mı yoksa ücret mi ödeyeceğiz?
29.08.2016