Emeklinin Merakla Beklediği İşte O Promosyon
SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar da promosyon verilmesi için yapılan pazarlık konusunda emekliler, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'ndan yapılacak o müjdeli haber bekleniliyor.

19 Eylül 2016 - 06:58:56

Çıktı Al

Yorum (0)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emekliler aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yapılan pazarlık konusunda emeklinin gözü kulağı, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan gelecek müjdeli haberde.

2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanlar maaşları karşılığında aldığı banka promosyon, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme geldi, Ak Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

Asgari ücretin bin 300 lira olması, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırılması gibi seçim sürecinde vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de hayata geçirmek için çalışma yapılıyor.

Yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında emeklilere aylık karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yapılan görüşmede merakla bekleniliyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlığın son günlerinde çalışmalar teknik olarak tamamlandı" yönünde açıklaması emekliler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

Soylu'nun, kabine değişikliği ile İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesinden sonra, milyonlarca emekli gözü müjdeli haber için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na çevirmişti.

Müezzinoğlu da kısa bir süre önce "Emeklilere banka promosyonu verilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini" vurgulayıp, "Bir bilek güreşidir devam ediyor." açıklanmasında bulunmuştu.

Bu açıklama sonrasında emekliler, promosyon pazarlığın kısa sürede neticelenmesi beklenmeye başlandı.

ERGÜN: "BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, emeklilere aylıkların karşılığında banka promosyonu verilmesini ilk defa kendilerin talep ettiğini, bunu yaklaşık 10 senedir her platformda dile getirdiklerini söylemişti.

Emeklilerin zor şartlar altında yaşadığı, banka promosyonu ile gelecek para bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade eden Ergün, "AK Parti'nin emeklilere banka promosyonu verileceği vaadi 1 senedir gündemde. Hükümetin diğer vaadlerinde yaptığı gibi bunu da hayata geçirmesi lazım.

Bu konuda pazarlıkların bir an önce neticelenmesi ümidini dile getiren Ergün, "İsteğimiz promosyon meselesi bir an önce çözülmesi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İstanbul'da Taksiye Zammı Yapıldı?
İstanbul'da taksi ücretlerine zam geldi. Taksimetre başına yapılan zamla birlikte yeni taksi ücretleri açıklandı.
25.08.2016
Dolar Bayramda Bile Hız Kesmedi
Piyasalar tatilde olduğu günlerde hareketlenen ya da rekor tazeleyen dolar bu bayram da pas geçmedi.
13.09.2016
Altın fiyatları ne durumda ?
Altının gram fiyatı, yüzde 0,1 yükselişle 129 TL'den alıcı bulmakta. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 212 TL, Cumhuriyet altın ise 865 TL'den satılıyor.
15.11.2016
Benzin Ve Motorine Yine Zam Yapıldı
PÜİS'ten gelen açıklamaya göre benzin litre fiyatı 12 kuruş, motorin litre fiyatı ise 6 kuruş olarak zam yapıldı.
09.09.2016
Toplam 872 bin metrekare arsa satışa çıkarıldı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 23 ilde toplamda 872 bin 274 metrekarelik 105 arsayı satışa çıkardığını açıkladı.
09.11.2016
Vatandaşa Bir İyi Bir Kötü Haber!
150 metrekareden büyük olan konut için yüzde 18 olan KDV oranı, Bakanlar Kurulunun kararı ile yüzde 8'e indi.
08.09.2016