Emeklinin Merakla Beklediği İşte O Promosyon
SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar da promosyon verilmesi için yapılan pazarlık konusunda emekliler, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'ndan yapılacak o müjdeli haber bekleniliyor.

19 Eylül 2016 - 06:58:56

Çıktı Al

Yorum (0)

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emekliler aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yapılan pazarlık konusunda emeklinin gözü kulağı, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan gelecek müjdeli haberde.

2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesiyle kamuda çalışanlar maaşları karşılığında aldığı banka promosyon, emeklilere de aylıkları karşılığında verilmesi talebiyle gündeme geldi, Ak Parti'nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı.

Asgari ücretin bin 300 lira olması, emekli aylıklarına zam yapılması ve ticari faaliyette bulunan emeklilerden Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırılması gibi seçim sürecinde vaatlerini hayata geçiren hükümet, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmesi vaadini de hayata geçirmek için çalışma yapılıyor.

Yaklaşık 11 milyon emekli, SGK ile bankalar arasında emeklilere aylık karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yapılan görüşmede merakla bekleniliyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlığın son günlerinde çalışmalar teknik olarak tamamlandı" yönünde açıklaması emekliler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

Soylu'nun, kabine değişikliği ile İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesinden sonra, milyonlarca emekli gözü müjdeli haber için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na çevirmişti.

Müezzinoğlu da kısa bir süre önce "Emeklilere banka promosyonu verilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini" vurgulayıp, "Bir bilek güreşidir devam ediyor." açıklanmasında bulunmuştu.

Bu açıklama sonrasında emekliler, promosyon pazarlığın kısa sürede neticelenmesi beklenmeye başlandı.

ERGÜN: "BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, emeklilere aylıkların karşılığında banka promosyonu verilmesini ilk defa kendilerin talep ettiğini, bunu yaklaşık 10 senedir her platformda dile getirdiklerini söylemişti.

Emeklilerin zor şartlar altında yaşadığı, banka promosyonu ile gelecek para bu anlamda büyük önem taşıdığını ifade eden Ergün, "AK Parti'nin emeklilere banka promosyonu verileceği vaadi 1 senedir gündemde. Hükümetin diğer vaadlerinde yaptığı gibi bunu da hayata geçirmesi lazım.

Bu konuda pazarlıkların bir an önce neticelenmesi ümidini dile getiren Ergün, "İsteğimiz promosyon meselesi bir an önce çözülmesi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Elektrikte ’de Artık Yeni Dönem Başlıyor
Albayrak, kaçak elektriği önlemek için yapılan kripto sistemi ilk olarak Dicle bölgesinde uygulanacağı söyledi.
19.09.2016
Bakan Albayrak Neyin Müjdesini Verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Al bayrak' doğal gaz indirimi ilgili flaş açıklama yaptı yaptığı açıklamada. Al bayrak "(Doğal gaz indirim) 1 Ekim itibariyle indirim yansıtma yönünde karar aldık.
29.09.2016
QNB Finansbank kredi faizlerini düşürdü
QNB Finansbank, konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.90’a kadar düşürdü. İhtiyaç kredilerinde ise aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı ile temin edilebilecek.
02.11.2016
İşte Türk Hava Yollarının 2016 Geliri
Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 yılının ilk dokuz ayında elde edilen toplam gelir 22.7 milyar türk lirasını buldu.
09.11.2016
Paypal Türkiye'ye Geri mi Geliyor?
Sistem yurt içine gelmediği için BDDK? tarafından kırmızı kart gören PayPal, dönüş için kolları sıvadı. Önce Cros Border ile dönüş yapmış olacak şirket ?server?larını ise taşımış olacak.
23.08.2016
Dolarda Rekor Yükseliş!
Dolar, HDP'li milletvekillerin göz altına alınması ve Diyarbakır'daki patlamanın yarattığı endişelerle bu sabah 3.1375'e kadar yükselerek rekor kıran dolar, ilerleyen saatlerde 3.1456 seviyesini görerek rekorunu tazeledi.
04.11.2016