PKK Katliam Araçlarını Bakın Nerede Saklamış
PKK’nın hazırladığı bombalı arabalar Cudi Dağında ormanlık yerde sakladığı ortaya çıktı. Yapılan operasyonda park halinde katliam arabaları imhası yapıldı.

11 Eylül 2016 - 06:29:10

Çıktı Al

Yorum (0)

PKK'nın 11 polisi şehit yaptığı Cizre Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yönelik saldırıda da kullanılan bombalı arabaların Cudi Dağı'nda ormanlık yerde saklandığı belirlendi.

PKK'nın katliam saldırıları için bomba düzenekleri hazırlanmış çalıntı lüks arabalar ormanlık yerde beklettiği ortaya çıktı. Yapılan operasyonda park halinde katliam arabaları imhası yapıldı.

Patlayıcı bulundu

terör örgütün bombalı arabalara emniyet ve jandarma binalarına yaptığı saldırılar peşinden, örgütün arabalara bombalar yüklediği bölgeler de tespit edilmeye başlandı.

Son olarak geçtiğimiz ay 11 polisin şehit olduğu Şırnak Cizre'de Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yapılan saldırı peşinden, ilçeye 10 kilometre uzaklıkta Cudi Dağı'na kapsamlı bir operasyon yapıldı.

Cudi Dağı Kösreli bölgesinde yapılan operasyonda ise yeni saldırılar için bekletilen bomba yüklü 3 lüks arabanın ağaçlar arasına konulduğu ortaya çıktı.

172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından yapılan Piyade Er İsmail Çil Operasyonu kapsamında imha edilen arabaların içerisinde de yüklü miktarlarda patlayıcı olduğu belirlendi.

Arabaların ise kolluk kuvvetlerine ait binalar dışında bayram öncesi veya esnasında halkın kalabalık olduğu yerler de patlatılmak istendiği öğrenildi.

AB plakalı çalıntı arabalar

3 lüks arabanın imha edilmeden önce görüntülerinde dikkat çeken ayrıntılar olduğu da öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, gasp edilerek bölgeye getirildiği belirlenen arabaların Avrupa ülkelerine ait plakalara sahip olduğu öğrenildi.

Avrupa ülkelerinden gelip Türkiye üzerinden Irak'a giden Iraklılara ait olduğu öğrenilen arabaların ise yaklaşık iki sene önce PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'a bağlı teröristler tarafından gasp edildiği belirlendi.

Gasp edildikten sonra da örgütün kamp olarak da kullandığı Cudi Dağı'nda Kösreli bölgesine getirildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
O Bölge Beşik Gibi Sallanmaya Devam Ediyor
Ege Deniz'inde, 46 dakika zamanla 4 ve 2.8 büyüklüğünde iki ayrı deprem oldu.
29.09.2016
Cinnet Geçirdi Önüne Geleni Katletti
Çanakkale'nin Bayram iç İlçesinde, kayın validesi 100 yaşında Zehra Şimşek’i boğazını keserek öldüren 54 yaşında Naciye Şimşek, peşinden başka bir bıçak ile bileklerini keserek intihar etti.
20.09.2016
Bitlis'te PKK Operasyonu Yapıldı
Bitlis merkez ve ilçeleri olmak üzere yapılan PKK operasyonunda gözaltına alınan 47 zanlıdan emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye gönderildi 17'si tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
07.09.2016
Tunceli'de Şiddetli Çatışma Meydana Geldi
Güvenlik güçleri, Tunceli' Ovacık ilçesinde olan Munzur Vadisi Parkında operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma yaşandı.
21.09.2016
İzmir'de MLKP Operasyonu Yapıldı Gözaltılar Var
İZMİR'de, terör örgütü MLKP'ye (Marksist Leninist Komünist Parti) yönelik farklı adreslere eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda 7 şahıs gözaltına alındı.
23.08.2016
PKK O Bölgede Saldırı Yaptı 1 Şehit Var
Hakkari Çukurca Dağbaşı mevkiinde PKK'lılar yaptığı saldırı neticesinde 1 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı.
02.10.2016