İran Öyle Bir Şey Söyledi ki...
İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, ülkenin batısında Hemedan üssü Rus uçakların kullanımına açılması gizli kalması gerektiğini ancak Moskova'nın buna uymadığını açıkladı.

22 Agustos 2016 - 11:32:25

Çıktı Al

Yorum (0)

İran devlet televizyonunda canlı yayınlanan bir programa katılan Dehkan, üssü kullandığını medyaya duyuran Rusya' "gösteriş" yapıyor dedi.

Dehkan, Rusya'nın üssü kullanma konusunda gizliliğe riayet etmeyerek "yakışıksız" bir tutum olduğunu belirtti. Rusya'ya üs tahsis yapılmadığını savunan Dehkan, Rusya'nın üssü sınırlı bir süre için kullanacağını bu süren de Suriye'de duruma göre şekilleneceğini söyledi. Ülkenin batısında Hemedan Şehit Nuje Hava Üssü, geçen hafta Suriye'de hava saldırıları yapan Rusya'ya ait bombardıman uçakların kullanımına açılmıştı. Üssün Rusya'ya açılmasıyla İran'da 1979 İslam Devrimi'nden sonra ilk kez yabancı bir devlete ülkede askeri tesisleri kullanma izni verilmiş oldu. İran anayasası herhangi bir yabancı devlete üs verilmesi yasaklayan hükümlerine karşın yönetim bunun üs tahsisi değil, kısmi işbirliği olduğunu söylüyor. İranlı bazı milletvekilleri ise üssün Rus uçakların kullanımına açılması anayasa ihlali olduğuna ilişkin itirazları Meclis Başkanı Ali Laricani'ye iletilmişti. Laricani, medyada İran'ın Rusya'ya askeri üs tahsis ettiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını savunarak, "İran bir müttefik olarak Rusya'yla Suriye gibi bölgesel meseleler hakkında iş birliği yapıyor. Bu işbirliği Rusya'ya askeri üs verdiğimiz anlamına gelmiyor. İran, Rusya'ya veya herhangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir. İran Meclisi Dış Politika ve Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi de, Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'nin karar sonucunda Rusya'ya ait savaş uçakları ülkenin batısında Hemedan'da hava üssü sadece yakıt ikmali olarak kullandığı açıklanmıştı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Bulgaristan Başbakanı Borisov istifasını açıkladı
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayının kazanamaması üzerine istifasını açıkladı.
14.11.2016
Tarihi Barış Anlaşması İmzalandı 52 Senelik Savaş Sona Erdi
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Kolombiya Hükümeti arasında 52 sene sonra savaş sona erdiren "tarihi" nitelikte bir barış anlaşması Küba'da yapıldı.
25.08.2016
Frankfurt Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı
Frankfurt havalimanın bir kısmı, bir şahısın arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçip ve insanların içine girmesi sebebiyle boşaltıldı...
31.08.2016
Artık ABD'nin yeni Başkanı Trump
ABD başkanlık seçiminde Donald Trump, delege sayısını 274'e çıkararak 45. Başkan oldu. Rakibi Clinton'ın, Trump'ı arayarak tebrik etti.
09.11.2016
Putin sert açıklama yaptı
Putin'nin açıklamasında, Rus ordusu kimseyi tehdit etmediğini kaydederek, “Bunun altını çizmek isterim, herkes duysun” dedi.
12.11.2016
O Ülkede Seri Katil Kabusu Yaşanıyor
Japonya’nın Yokohoma kentinde Oguchi Hastanesinde çok tuhaf bir olay yaşandı. İki yaşlı hasta iki gün arayla aynı şekilde ölmesi hastane çalışanları birinin seri katil olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Söz konusu hastanede 3 ay içinde 48 hasta yaşamını yitirdi.
02.10.2016