Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!
Bulgaristan vatandaşlarımızın dikkatine...!

22 Mart 2023 - 13:33:48

Çıktı Al

Yorum (0)

19 Mart 2023 Pazar günü Değişime Devam Partisi’ni ve teşkilatı ile Sn. Genel Başkan adına Asen Vasilev;
Yeniçeriler Cad. No.41 adresinde bulunan Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği’mize (BULTÜRK) yeni açılışından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Ziyareti çok sayıda BULTÜRK üyesi ve Bulgaristan vatandaşlarının katılımları ile onore ettiler.
Gerçekleşen bu kıymetli ziyaret nedeniyle BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK Asen Vasilev ve ekibine hitaben Bulgaristan ve Bulgaristan Devletinin menfaatlerini savunmak ve gündeme getirmek için BULTÜRK e kuruluşundan bu yana ilk defa bir Bulgar partisinin üst düzeyde ekibi ile geldiklerini son derece kıymetli olduğunu özellikle belirtti.
Katılımcılara birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak hoş geldiniz konuşması yaptı.
Sn. Asen Vasilev’in yapmış olduğu birleştirici ve sahiplenici konuşmasından sonra katılımcılar ile karşılıklı soru cevap sohbetine geçildi.
Ziyaret esnasında yapılan ikili konuşmaların ışığında gerçekleşen soru cevap bölümü oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti.
Bu toplantıda konuşulan konulardan öne çıkanlar:
* Katılımcılardan bir Bulgaristan vatandaşlarımız Asen Vasilev’e hitaben "Bulgaristan da siyaset yapan Türk Milletvekillerinin tavır ve tutumlarından utanıyoruz. Dolayısı ile onların gerçekte bizleri temsil etmediğini biliniz, ona göre çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.
Bu kişinin nazik ve yapıcı tespitlerine karşı Vasilev cevaben, iktidara geldiğinde sorunları BULTÜRK ve sizlerle birlikte çözeceğiz.
* Katılımcılardan bir vatandaşımız Asen Vasilev ekibi “Emeklilik, bürokratik vatandaşlık işlemleri, vize ve ehliyet işlemlerinden dolayı çok zor durumdayız. Çaresiziz ve muhatap bulamıyoruz bu konuda nasıl yardımcı olursunuz” diye sordu.
Vasilev bu vatandaşlarımıza cevaben. “Emeklilik işlemlerinin ve askerlik borçlanmalarının Parlamentoda yapılan çözüm görüşmelerinde 75 kişilik grubumuzla destekledik. Problemi olan vatandaşımızın da bilgilerini bizzat alarak diğer sorunlarında çözümüyle takipçisi olacaklarını söyledi.
Sözlerine iktidar olduklarında bürokrasinin hastalanmış ve maddi, şahsi çıkarlara dayalı engellerin hızla ortadan kaldıracaklarını söyleyerek devam etti.
Bulgaristan da 2 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerden sonra şayet iktidar olursak her konuda yapacağımız çalışmalar ve hükümet icraatlarımızda bu nezih güzel mekânda nazik daveti ve ev sahipliği yaparak bizleri onurlandıran bizlere güven veren BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK ve ekibi ile hareket edeceğiz. Bu güçlü Derneği ve sizleri beraber hareket eden BGSAM gibi hatırlı ve güvenilir olduğu kadar Bulgaristan ve Bulgaristan vatandaşlarına 133 adet kitap yayınlayarak güzel bir bilgi arşivi oluşturmalarını tebrik ediyor kendilerini partim adına kutluyoruz.
Sonuç olarak Sayın Asen Vasilev “Dürüst ve şaibesiz güzel ahlaka sahip onurlu ve gururlu her Bulgaristan vatandaşını yanımıza bekliyor bizleri destekleyip, bizlere güvenmenizi istiyoruz” dedi.
Ziyaret sonucunda tekrar kısa bir teşekkür konuşması yapan BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’ e de yönetilen bazı sorular karşısında BULTÜRK’ ün 2 Nisan 2023 Pazar günü Bulgaristan da yapılacak seçimler de herhangi bir siyasi partinin yanında yer almadığını ancak Bulgaristan ve Bulgaristan vatandaşlarımızın için yapılacak her olumlu çalışma ve icraatları destekleyerek takipçi olacaklarını söyledi.
Diğer yandan an itibari ile siyasi bir oluşum içinde olmadıklarını gelecek seçimler için bu konunun BULTÜRK yönetiminde görüşüleceğini belirtti.
Son olarak BGSAM Sayın Genel Başkanı Prof. Dr. Hayati DURMAZ Asen Vasilev’ i ziyaretinden dolayı teşekkür ederek “02 Nisan 2023 Pazar günü yapılacak seçimler sonrası KKTC’ de bulunan Bulgaristan vatandaşlarımızı da ziyaret etmeniz iyi olur” dedi.
Vasilev’ de KKTC’ de bulunan Bulgaristan vatandaşlarını ziyaret edeceğine dair söz verdi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Diyarbakır'da Hangi Mahalleye Sokağa Çıkma Yasağı Geldi
Hani, Lice ve Kocaköy ilçesine bağlı 13 mahalleye yasak geldi nedeni ise, PKK'ya yapılacak operasyon. Operasyonda üst düzey PKK yöneticilerin olduğu bölgelere asker ve özel harekat girmiş olacak, uçaksavar mevzileri ise vurulacak.
09.09.2016
Gaziantep Saldırısı Sonrası Türkiye?ye Kritik Ziyaret!
Gaziantep'te IŞİD saldırısı sonrası kritik bir ziyaret yapmış olacak. Irak Kürt Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani yarın Türkiye'ye geliyor.
22.08.2016
Ağrı’da okullar 2 gün tatil edildi!
Ağrı'da etkili olan kar yağışları sonucunda şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Okula gitmekte zorlanan öğrenciler için ise müjdeli bir haber geldi.
02.11.2016
 O Bölgede Şehit Sayısı Giderek Yükseliyor
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lılar, dün akşam nöbet tutan koruculara saldırı yaptı. Çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman, 1 jandarma er ve 1'de sivil vatandaş ise şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedavisi ise devam ediyor.
16.09.2016
1 Tebessüm 1 Hayat Derneği Deprem Bölgelerinde Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
1 Tebessüm 1 Hayat Derneği Deprem Bölgelerinde Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
10.03.2023
Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM Üyeliğine Hangi İsmi Seçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyeliklerine Recai Akyel ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez?i seçmiş oldu.
25.08.2016