CIA Başkanı: Çok Önemli Açıklamada Bulundu
ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye' devlet yapısı telafi edilemeyecek şekilde bozulmuş olabileceğini söyledi.

09 Eylül 2016 - 08:37:09

Çıktı Al

Yorum (0)

Brennan, "Irak ve Suriye' toprak bütünlüğün yeniden sağlanabileceğinden kuşkulu olduğunu" ve iki ülke de merkezi bir hükümet tarafından yönetilebileceğini tahmin etmediğini açıkladı.

Brennan, "Suriye ve Irak tekrardan biraraya gelip gelemeyeceği hakkında bir bilgim yok.

West Point askeri akademisi tarafından çıkarılan ‘CTC Sentinel' isimli yayın organına mülakat veren Merkezi İstihbarat Teşkilatı Başkanı Brennan, dökülen kan ve yapılan tahribat kadar etnik ve mezhep gerginlikler devam etmesi de iki ülkeyi büyük zarar verdiği, Suriye ve Irak'ta Kürt bölgeleri gibi bir çok özerk bölgenin ortaya çıkabileceğini ifadesinde bulundu.

CIA Başkanı, terör örgütü IŞİD' iç savaş hüküm sürdüğü Yemen'e sızmayla ilgili görüşlerinide söylemiş oldu.

Brennan, IŞİD' Yemen'de terör şebekesi El Kaide'ye bağlı gruplarla işbirliği yaptığını da sözlerine eklemiş oldu.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İran Öyle Bir Şey Söyledi ki...
İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, ülkenin batısında Hemedan üssü Rus uçakların kullanımına açılması gizli kalması gerektiğini ancak Moskova'nın buna uymadığını açıkladı.
22.08.2016
O Ülkede Dehşet Verici Tren Kazası Yaşandı
ABD'nin New Jersey eyaletinde olan tren kazası bir şahısın yaşamını yitirdiği 100'den fazla şahısında yaralandığı öğrenildi.
30.09.2016
O Ülkede Seri Katil Kabusu Yaşanıyor
Japonya’nın Yokohoma kentinde Oguchi Hastanesinde çok tuhaf bir olay yaşandı. İki yaşlı hasta iki gün arayla aynı şekilde ölmesi hastane çalışanları birinin seri katil olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Söz konusu hastanede 3 ay içinde 48 hasta yaşamını yitirdi.
02.10.2016
Japonya'da Korkutan Deprem Meydana Geldi
Japonya' doğu sahilinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
21.09.2016
Artık ABD'nin yeni Başkanı Trump
ABD başkanlık seçiminde Donald Trump, delege sayısını 274'e çıkararak 45. Başkan oldu. Rakibi Clinton'ın, Trump'ı arayarak tebrik etti.
09.11.2016
Bulgaristan Başbakanı Borisov istifasını açıkladı
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayının kazanamaması üzerine istifasını açıkladı.
14.11.2016