Paypal Türkiye'ye Geri mi Geliyor?
Sistem yurt içine gelmediği için BDDK? tarafından kırmızı kart gören PayPal, dönüş için kolları sıvadı. Önce Cros Border ile dönüş yapmış olacak şirket ?server?larını ise taşımış olacak.

23 Agustos 2016 - 10:45:10

Çıktı Al

Yorum (0)

Haziran ayında Türkiye yasalarına uymayı, vergi ödemeyi, kredi kartı ve kimlik bilgileri aldığı şahısların işlemlerin Türk 'server'ları üzerinden yapmayı reddetmesi sebebiyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından lisansı iptali yapılan PayPal, Mart 2017'de 'Cross Border' (Sınır ötesi) sistemiyle geri dönmeye planlıyor. BDDK ile geçtiğimiz hafta toplantı yapan şirket, 2017 sene sonuna kadar serverların da Türkiye'ye taşımayı hedefliyor. Cross Border, yurt dışında bulunan bir şahısa Türkiye'den alışveriş yapma izni veriyor. Ancak bu sistemle Türkiye'den bir şahıs yurt dışından alışveriş yapamıyor. Türkiye'de e-ticarette yüzde 12 pazar payına sahip olan ve yaklaşık 800 milyon dolarlık işlem hacmi bulunan şirketin yeni sistemle hacmin 400 milyon dolar civarında olacağı öngörülüyor. 179 milyon aktif üyesi olan PayPal Global'in yaklaşık 18 milyar dolarlık işlem hacmi bulunduğu belirtiliyor. YASALARA UYMAMIŞTI PayPal'ın, çıkış sürecinde Türkiye ile ilgili olumsuz bir imaj yaratma çabası BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'in açıklamaları ile boşa çıkarılmıştı. Akben, PayPal'ın lisans başvurusuna, kanunlara uymadığı için onay vermediklerini söylemişti. Kanuna göre, bu tip faaliyetlerde sistemlerin yurtiçinde bulundurulması zorunluluğu bulunuyor. PayPal, yasaya rağmen, bunun için en küçük bir çalışma dahi yapmamıştı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Merkez Tarih Yazdı Şimdi Sıra İse...
Merkez Bankası 6?ncı defa faiz koridorun üst bandında indirime giderek bir kez daha tarih yazmış oldu. Yapılan indirim sonrası gözler bankaların atacağı adıma çevrilmiş oldu.
24.08.2016
QNB Finansbank kredi faizlerini düşürdü
QNB Finansbank, konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.90’a kadar düşürdü. İhtiyaç kredilerinde ise aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı ile temin edilebilecek.
02.11.2016
Dolar tekrardan yükselişe geçti
Geçen hafta yaşanan olaylardan sonra dolar bu haftaya da yükselişte başladı.
07.11.2016
Gram Altın İyice Düştü
Altın gram fiyatı, ons fiyatında inişe paralel 125,47 lira seviyesine kadar geriledi yaklaşık 1,5 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 205 lira.
25.08.2016
Benzin Ve Motorine Yine Zam Yapıldı
PÜİS'ten gelen açıklamaya göre benzin litre fiyatı 12 kuruş, motorin litre fiyatı ise 6 kuruş olarak zam yapıldı.
09.09.2016
Otomobillere ÖTV zammı yok!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV değişikliğiyle araçlara zam gelmeyeceğini açıkladı. Ağbal, dizel araçlara vergileme artış planları bulunmadığını da açıkladı.
02.11.2016