Esad' PYD'ye Ağır Darbe Yaptı
Suriye'nin kuzeyinde Haseke ilinde PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile Beşşar Esad yönetimi arasında çatışmalar giderek tırmanıyor. Şam yönetimi, PYD'ye karşı savaş uçakların yanı sıra topçu birliklerini de kullanıyor.

19 Agustos 2016 - 15:01:38

Çıktı Al

Yorum (0)

Esad yönetimi Irak'ın kuzeyinde olduğu gibi ABD ve Batı desteğinde Suriye'nin kuzeyini ele geçirmeye çalışan PYD/YPG birliklerine karşı hareete geçti. Halep'te isyancılara karşı üstünlük sağlayan Esad birlikleri, bu kez 'Büyük İsrail koridoru' oluşturmak için olağanüstü çaba sarfeden PYD'ye hedef almış durumda.

Esad yönetimi ile PYD arasında 16 Ağustos Salı günü başlayan ve hafif şiddette devam eden çatışmalar, Perşembe günü öğle saatlerinde iyicene tırmandı. Çatışmalar Cuma günü ise şiddetini artırarak devam etti. Rejim ordusu, Haseke'de PYD'nin kontrolünde mahalleleri savaş uçakları ve toplarla bombaladı. İlçenin batısında Salihiyye, Tel Hacer ve Mufti mahallelerini hedef alan rejim bombardımanda 5 sivil ve bir PYD militanı öldü. PYD güçleri saldırıya Haseke merkezinde rejim karargahlarını havan toplarıyla vurarak karşılık verdi.
Çatışmalar, hafif silahlarla devam ediyor.
Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın başından bu yana Esad yönetimi ve PYD arasında Halep'in kuzeyinde, PYD kontrolündeki Şeyh Maksud'da, Haseke'de petrol alanlarında ve kontrol noktalarında birkaç kez günübirlik çatışmalar olmuştu.
Esad yönetimi, bu alanları PYD'nin hakimiyetine bırakarak güçlerini diğer bölgelere kaydırmıştı.
Esad yönetimi ve PYD, Suriye'nin kuzeyinde Haseke ilini ve Kamışlı ilçesini birlikte yönetiyor. PYD bu bölgede Esad yönetimine vergi verirken, yönetim de kamu kurumlarını çalıştırmaya devam ediyor. Esad yönetimine bağlı memurlar 2011 öncesinde olduğu gibi işlerini devam ettiriyor. Haseke'de bazı işyerlerin vergileri, PYD ve rejim arasında paylaşılıyor. Çoğu zaman rejimin ve PYD'nin kolluk güçleri kentte müşterek devriye yapıyor. Haseke'nin kuzeydoğusunda PYD kontrolünde Rümeylan petrol sahasının PYD ve rejim tarafından birlikte korunduğu, çıkarılan petrolün bir kısmının Esad'a verildiği biliniyor. Ancak PYD'nin ülkenin kuzeyinde 'devletleşme' yolunda adımlar atması, Esad yönetimin politikalarında değişikliğe yol açtı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
O Savcı Ceza Evinde Ölü Bulundu
15 Temmuz darbe girişimin peşinden yapılan soruşturma kapsamında FET֒den tutuklanan Cumhuriyet Savcısı 47 yaşında Seyfettin Yiğit, cezaevi tuvaletinde iple asılmış olarak görüldü.
16.09.2016
O Süre Uzatıldı mı?
İş yeri hekimliği için zorunluluk süresi, Resmi Gazete`de yayımlanarak uzatılması yapıldı.
07.09.2016
Lise Diploması İle Yurtdışında Üniversite
Lise Diploması İle Yurtdışında Üniversite
22.09.2022
İstanbul Emniyeti’nde 125 polis hakkında gözaltı kararı
'Çözülme 2' ismi verilen operasyonda sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemleri başlatıldı.
11.10.2016
FETÖ'ye Dev Operasyon
Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlamak ve yeni eleman kazandırmak maksadıyla faaliyet yaptıkları 14 şüpheli adliyeye gönderildi. Şüphelilerin evinde yapılan aramalarda gizli kasada tam 1 milyon 600 bin dolar ele geçirildi.
11.09.2016
Başbakan Yıldırım Açık Ve Net Konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, Cizre'de PKK saldırısıyla ilgili konuşma yaptı, "Hiçbir PKK örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasınlar" dedi. Yıldırım, "Kurtuluş Savaşı'nda gazinin söylediği gibi ya istiklâl ya ölüm" ifadesini söyledi.
26.08.2016