Varis Tedavisinde Süreçin Önemi
Varis Tedavisinde Süreçin Önemi
Anasayfa  >   ADS

30 Mart 2018 - 13:12:01

Çıktı Al

Yorum (0)

Varis denilince genellikle ilk akla bacaklardaki şişkinlikler geliyor. Temel olarak varis damar şişmesidir. Bu durum vücuttaki birçok damarda meydana gelebilir. Farklı damarlarda meydana gelen varisleşmeler farklı rahatsızlıklara sebep olur. Bacakta oluşan varis toplar damarlardaki bozukluklardan kaynaklanır. Kan kalp den pompalanarak bütün vücudu damar içerisinde dolaşıp tekrar kalbe döner. Kalp bir ucundan kanı iterken diğer ucundan da kanı kendine doğru çeker. Vücudun üst kısımlarındaki damarlarda bulunan kan hem kalbin çekim kuvveti hem de yer çekimi etkisiyle kalbe döner. Fakat alt kısımda özellikle bacaklarda bulunan kan yer çekimi etkisiyle aşağı doğru yönelmiştir. Kanın geri gitmesini engellemek için bacak toplar damarlarında kapakçıklar bulunur. Bu kapakçıkların yapısı bozulursa kan bacaklarda birikir ve varis oluşur.
Varis farklı boyutlarda oluşur. Küçük çaplı ve başlangıç seviyesindeki varisler kendiliğinden geçebilir. Fakat ileri seviye varisler tedavi gerektirir. Varis tedavi edilmezse bacaklarda şişkinlik, morarma, ağrı ve kramp oluşur. Hatta uzun süre tedavi edilmeyen varislerde damarlar catlayarak varis ülseri oluşabilir. Varis tedavisi varisin derecesine göre değişir. Küçük çaplı varisler kolayca tedavi edilebilirken ilerlemiş varisler ciddi tedaviler gerektirebilir. İlerlemiş varisler için varis ameliyatı özellikle devlet hastanelerinde sık kullanılan bir yöntemdir. Fakat ameliyatlar genel olarak zahmetli ve ağrılıdır. Bu yüzden yeni tedavi yöntemleri başta özel hastane ve klinikler olmak üzere birçok sağlık kuruluşunda uygulanmaktadır.
Eğer ameliyatsız bir şekilde varisten kurtulmak istiyorsanız güvenilir bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Sağlıksız koşullarda yapılan tedaviler daha büyük problemler oluşturabilir. Varis tedavisi için klinikler ülkenin birçok yerinde mevcut. Varis tedavisi İzmir klinikleri hakkında ayrıntılı bilgiye internetten araştırma yaparak ulaşabilirsiniz. Kliniğin şartları, daha önceki hastalarının yorumları size seçim konusunda yardımcı olacaktır.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Ücretsiz İlan Ekle
Evimibuldum.com emlak sitesi olarak, siz değerli müşterilerine, ücretsiz ilan ver hizmeti de vermektedir.
10.01.2017
Varis Tedavisinde Süreçin Önemi
Varis Tedavisinde Süreçin Önemi
30.03.2018
Antalya Web Tasarım Hizmeti Veren Firmalar
Internetin hızla büyümesiyle birlikte işletmelerin dijital dünyada var olması ve etkili bir çevrimiçi varlık oluşturması önemli hale gelmiştir. İ
27.04.2023
​Eren Ardıç Pdnd Müzikte Yayınlanan Yeni Şarkısı
​Eren Ardıç Pdnd Müzikte Yayınlanan Yeni Şarkısı
02.10.2023
Yusuf Bektaş Mücevherat
Yusuf Bektaş Mücevherat
02.10.2023
Alicia Kimdir
Alicia Kimdir
29.08.2023