Otomobillere ÖTV zammı yok!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV değişikliğiyle araçlara zam gelmeyeceğini açıkladı. Ağbal, dizel araçlara vergileme artış planları bulunmadığını da açıkladı.

02 Kasim 2016 - 14:41:51

Çıktı Al

Yorum (0)

Maliye Bakanı Naci Ağbal, motorlu araçlarda sadece silindir hacmini dikkate alan ÖTV yaklaşımın revize edileceğini ve yapılacak düzenleme ile ÖTV'de aracın cinsine ve sınıfı gibi etkenlerin de vergileme ölçütü olacağını açıkladı. Meclis'te açıklamalarda bulunan Ağbal, 'araçlara 50 bin lira zam geliyor' iddiası ile ilgili olarak, "Bu tür afaki, gerçek olmayan, piyasayı ürkütecek, hiçbir karşılığı olmayan açıklamalara tepki olarak söylüyorum; böyle bir düzenleme asla söz konusu olamaz. Bunların hepsi külliyen yanlış değerlendirmelerdir. Hiçbir şekilde piyasaya ifade edilen şekilde bir artış planımız söz konusu değildir" dedi. Otomobillerde alınacak vergiyi belirleyen tek etmenin motor silindir hacmi olduğunu söyleyen Ağbal, şöyle konuştu: "Ama sistemin revize edilmesine ihtiyaç var. Yapılacak değişiklikle bu husus yerinde kalarak bunun dışında aracın fiyatı, cinsi, sınıfı, yük kapasitesi gibi unsurlar da vergileme ölçütü olacak." şekilde açıklama yaptı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Ev Sahibi ve Kira Ödeyenlere Dikkat!
Evini veya işyerini kiralayanlar kişiler, kira bedelini bankadan olmak zorundular. Bunu uygulamayan kişilere ceza var!
07.11.2016
Dolar Yeni Günde Fiyat’ı Nasıl Oldu?
Geçtiğimiz hafta son gününde Fed Başkanı Jannet Yellen'ın yaptığı konuşmasında 2,93'ün altında olan dolar/TL, konuşmada faiz artışına yönelik sinyaller sebebiyle tırmananışa geçti dolar yeni haftaya da 2,95'in üzerinde başlamış oldu.
29.08.2016
Merkez Tarih Yazdı Şimdi Sıra İse...
Merkez Bankası 6?ncı defa faiz koridorun üst bandında indirime giderek bir kez daha tarih yazmış oldu. Yapılan indirim sonrası gözler bankaların atacağı adıma çevrilmiş oldu.
24.08.2016
Otomobillere ÖTV zammı yok!
Maliye Bakanı Naci Ağbal, ÖTV değişikliğiyle araçlara zam gelmeyeceğini açıkladı. Ağbal, dizel araçlara vergileme artış planları bulunmadığını da açıkladı.
02.11.2016
Vatandaşa Bir İyi Bir Kötü Haber!
150 metrekareden büyük olan konut için yüzde 18 olan KDV oranı, Bakanlar Kurulunun kararı ile yüzde 8'e indi.
08.09.2016
Emeklinin Merakla Beklediği İşte O Promosyon
SGK ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar da promosyon verilmesi için yapılan pazarlık konusunda emekliler, yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'ndan yapılacak o müjdeli haber bekleniliyor.
19.09.2016