Bakan Albayrak Neyin Müjdesini Verdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Al bayrak' doğal gaz indirimi ilgili flaş açıklama yaptı yaptığı açıklamada. Al bayrak "(Doğal gaz indirim) 1 Ekim itibariyle indirim yansıtma yönünde karar aldık.

29 Eylül 2016 - 08:47:26

Çıktı Al

Yorum (0)

1 Ekim'de başlamak üzere doğal gazda hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak yansımış olacak.

Ekonomi, kültür sanat ve enerji politikalar alanlarında çok önemli adımlar atıldı. Albayrak,: Bugün alacağımız kararların bundan sonra da olduğu gibi hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Biliyorsunuz yılbaşı itibariyle özellikle İran tahkimiyle ilgili ilk olumlu karar sonrasında BODAŞ'ın taşıyacağı ekonomik yükle ilgili indirim olarak yansıyacağını belirtmiştik.

Bu kararın sene sonundan önce uygulanması için bir süreç içindeyiz. Karar imza noktasına gelmediğinden süreç tamamlanmadı.

Ancak kış gelmeden başlayacağını ifade ettiğimiz için toplantı neticesinde 1 Ekim itibariyle yansıtma yönünde karar aldık. Keşke İran'la daha önceden konuşsaydık, seneler seneler sürmesiydi.

ELEKTRİKTE BİR ZAM ÖNGÖRMÜYORUZ

Albayrak elektriğe zam öngörmedikleri, "Bu maliyet düşmesi önümüzdeki dönemde tam tersi olarak elektrik maliyetlerin düşme olması muhtemel dedi.

İNDİRİM KONUSUNDA SORUN YOK

İran ile tahkim süreci tamamlandıktan sonra detaylı olarak konuşulacak, indirim konusunda bir sorun yok Albayrak, Türk Akımı ile ilgili sürecin de Putin' Türkiye'ye gelmesi ertesinde daha net olacak dedi.

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde önemli konulardan biri enerji olduğu altını çizerek Albayrak, şöyle konuşmasına devam etti: "Türk Akımı 24 Kasım'a kadar belirli bir mesafeye gelmiş durumda. Şimdi aynı şekilde başladık ve devam ediyoruz.

Sayın Putin' Enerji Kongresi kapsamında Türkiye'de olması nedeniyle Türk ve Rusya tarafı olumlu adımlar atılır mı sorusu kapsamında müzakere devam ediyor.

Bu toplantıya kadar Türk Akımı konusunda önemli bir mesafe yaşayacağımız yönünde. Putin geldiğinde daha net ve somut şekilde görmüş olacağız.

YERLİ KÖMÜRDE HAFTAYA İHALEYE ÇIKILABİLİR

Albayrak "Yerli kömürde belirlediğimiz 5-6 bölge var. Bölgede arz talep dengesi bizim için çok önemli, yapılacak yatırım geri dönüşümü açısından alan önemli.

Özellikle İç Anadolu Ankara Çayırhan öne çıkıyor. En geç önümüzdeki hafta içinde ilana çıkacağı düşünüyorum.

Yenilebilirde de son noktaya geldik. Ekim ayı içinde açıklayacağız. Somut ve net şunu koyduk; güneş ve rüzgar Türkiye'de var.

DÜNYADAKİ ÖNEMLİ FİRMALARDAN YOĞUN TALEP VAR

Yerli üretim ve yerli Ar-Ge kapsamında çok büyük bir başarı hikayesi var. Bugün itibariyle yenilenebilir enerjide ve Ar-Ge'de bir ihale neticesi bekliyoruz.

Bir çok dünyada önemli firmalardan çok yoğun bir talep var. Türkiye iç piyasasında değil, bölgedeki talep açısından Türkiye bölgede en önemli ülkelerden bir tanesi.

YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Dolarda Rekor Yükseliş!
Dolar, HDP'li milletvekillerin göz altına alınması ve Diyarbakır'daki patlamanın yarattığı endişelerle bu sabah 3.1375'e kadar yükselerek rekor kıran dolar, ilerleyen saatlerde 3.1456 seviyesini görerek rekorunu tazeledi.
04.11.2016
Toplam 872 bin metrekare arsa satışa çıkarıldı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 23 ilde toplamda 872 bin 274 metrekarelik 105 arsayı satışa çıkardığını açıkladı.
09.11.2016
Emlak vergisi ödeyenler dikkat!
2011 yılında itibaren ödenen emlak vergileri geri iade edilecek.
09.11.2016
İşte Türk Hava Yollarının 2016 Geliri
Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 yılının ilk dokuz ayında elde edilen toplam gelir 22.7 milyar türk lirasını buldu.
09.11.2016
17 Kasım 2016'da CNR Emlak Fuarı başlıyor!
Türkiye’nin en büyük emlak fuarlarından biri olan CNR Emlak 4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı, 17 Kasım 2016 tarihin de CNR EXPO Yeşilköy’de başlıyor.
10.11.2016
Gram Altın İyice Düştü
Altın gram fiyatı, ons fiyatında inişe paralel 125,47 lira seviyesine kadar geriledi yaklaşık 1,5 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 205 lira.
25.08.2016