O Hedefler Tek Tek Yok Ediliyor
Suriye'nin Cerablus kentin IŞİD’den temizlenmesi ve Türkiye sınırın güvenli hale gelmesi nedeniyle yapılan Fırat Kalkanı Harekatı 24’üncü günde. Bayram bitmesiyle yeniden hareketlenen sınır hattına yakın noktada IŞİD hedefleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı birlikler ve savaş uçakları tarafından hedef alındı.

16 Eylül 2016 - 07:52:28

Çıktı Al

Yorum (0)

TSK, geçen 24 Ağustos günü Cerablus’un IŞİD’den temizlenmesi ve sınırın güvenli hale gelmesi sebebiyle ’Fırat Kalkanı’ ismini verdiği harekat başlamış oldu.

Harekat kapsamında sınırı geçen zırhlı birlikler tarafından yapılan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri aynı gün Cerablus ve çevresinde köylerin denetim ele geçti.

ÖSO güçleri daha sonra TSK desteği ile batıya doğru ilerledi, harekatın ikinci evresinde bu defa zırhlı birlikler Kilis’in Elbeyli İlçesi’nden Suriye’nin Rai bölgesine girdi.

İki cepheden ilerleyen ÖSO güçleri, kısa süre içerisinde Cerablus ile Azez arasında 98 kilometrelik hattın tamamı IŞİD militanların temizlenmiş ve güneye doğru gidiliyor.

BAYRAM BİTTİ, HAREKETLİLİK YENİDEN BAŞLADI

Sınır bazı noktaları 2, bazıların ise 10 kilometre olan derinlik kontrolü sağlayan ÖSO güçleri ilerleyişi devam ediyor.

Kurban bayramı boyunca aralıklarla patlama sesleri olduğu sınır hattı, bayramın bitmesiyle yeniden hareketlendi.

Bu sabah saatlerinden itibaren Türkiye sınırına 3 kilometre uzaklıkta Kilis’in Oylum Köyü karşısında bulunan Suriye’nin IŞİD denetiminde Baragat Köyü, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından hedef alındı. 

TANK VE UÇAKLAR SIK SIK ATIŞ YAPTI

Sabah saatinde itibaren Baragat Köyü’nde IŞİD mevzileri Kilis sınırında topçu birlikleri ve aralarında Türk F-16’ların da olduğu koalisyon ülkelerin savaş uçakları tarafından bombalandı.

Tank ve uçaklarla hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen yoğun duman Türkiye tarafından da görüldü.

ÖSO İLERLEYİŞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

Topçu birlikleri ve savaş uçakları tarafından hedef alınan Baragat’ta IŞİD militanları olduğu bölgeye ÖSO güçlerin de harekat yaptığı söylenildi.

Sınırın Suriye tarafında ÖSO üyelerin kamyonet ve araçlarla Baragat Köyü’ne yakın noktalara ilerlemesi dikkat çekti.

Sınır ötesi kaynaklar, Baragat’ta bombardıman ile IŞİD’in zayıflatılması peşinden ÖSO güçlerin köye girerek çatışacağı bildirildi.

DABIK’IN KİLİT NOKTASI

Baragat Köyü’nün IŞİD için özel önem olan Dabık bölgesine ulaşmak için kilit nokta var. Baragat ve yanında Kefergran köylerin alınması ile ÖSO üyelerin Dabık bölgesine kısa zamanda ulaşacağı söylenildi.

ÖSO üyelerin Rai bölgesin de Bab bölgesine doğru ilerleyişi devam ettiği ve bu bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olduğu bildirildi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Şırnak'ta Patlama! 2 Çocuk Hayatını Kaybetti
Şırnak Gündoğdu Mahallesinde meydana gelen patlamada 2 çocuk öldü, 4 çocuk yaralandı.
05.11.2016
D.Bakır ve Bingöl'den Peş Peşe Acı Haber Geliyor
Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, PKK'lılar tarafından yapılan saldırı neticesinde 5 asker şehit oldu, 8 asker ise yaralandı.
24.08.2016
İstanbul Emniyeti’nde 125 polis hakkında gözaltı kararı
'Çözülme 2' ismi verilen operasyonda sabahın erken saatlerinde gözaltı işlemleri başlatıldı.
11.10.2016
Gaziantep'te Kariyerinizi Şekillendirin: ElemanOnline.com.tr
Gaziantep'te Kariyerinizi Şekillendirin: ElemanOnline.com.tr
13.12.2023
İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Deprem
Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdürü ve amirlerin de olduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 95 polis görevden uzaklaştırıldı.
22.08.2016
Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal vefat etti.
Turgut Özal'ın kardeşi, Korkut Özal, bu sabaha karşı İstanbul'daki evinde hayatını kaybetti. Özal'ın cenazesi, 4 Kasım Cuma günü İstanbul'da defnedilecek.
02.11.2016