Ümran'ın Ağabeyi Yaşamını Yitirdi
Ambülansta bakışlarıyla dünyayı sarsan 5 yaşında Ümran Dakniş'in 10 yaşında ağabeyi Ali, aynı saldırıda yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi.

21 Agustos 2016 - 11:23:44

Çıktı Al

Yorum (0)

Halep'te hava saldırısı peşinden götürüldüğü ambülansta bakışlarıyla dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti 5 yaşında Ümran Dakniş'in aynı saldırıda yaralanan ağabeyi ise, yaşamını yitirdi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 yaşında Ali Dakniş'in Çarşamba günkü yapılan saldırı arkasından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Reuters, 10 yaşında çocuğun iç kanama ve organ hasarı sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtti.

HALEP'TE ÜMRAN GİBİ 100 BİNDEN FAZLA ÇOCUK VAR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, yalnızca bu ayki çatışmalarda ve hava saldırılarında 448 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. BM Çocuk Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Anthony Lake, Halep'te bina yıkıntıların altından kurtarılan Ümran gibi 100 binden fazla çocuğun savaşın mağduru olduğunu söyledi. Lake, yaptığı yazılı açıklamada, 5 yaşında Ümran'ın fotoğrafın tüm dünyanın dikkatini çektiğini ve insanların çocukla empati kurduğunu belirterek, "Halep'te Ümran gibi 100 binden fazla çocuk, hiçbir çocuğun maruz kalmaması gereken acıları çekiyor. Onlarla da empati kurmalıyız. Ancak empati ve bu acılara neden olanlara kızgınlık yeterli değil. Bu duyguları eyleme çevirmeliyiz" ifadelerini kullandı.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
Hakkari’de patlama meydana geldi! 1 ölü var
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde boş alandaki bir cismin patlaması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Umut Ayvalık yaşamını kaybetti.
11.10.2016
Tunceli'de PKK'ya dev operasyon başlatıldı.
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri tarafından tespit edilen PKK'ya hava destekli operasyon başlatıldı.
02.11.2016
Hainler Şimdi Yandı
Devlet içinde yapılanan terör örgütü mensupları şimdi yandı! Büyük terör temizliği başlıyor.
13.09.2016
Maltepe'de kuryenin getirdiği paket patladı
İstanbul Maltepe'de kuryenin bir elektronik firmasına getirdiği paket patladı.
14.11.2016
Aralarında O İsimler de Var 65 İş Adamı İçin Tutuklama Talebi!
FETÖ kuruluşu olan TUSKON'a yönelik yapılan 'soruşturmada gözaltına alınan 65 iş adamı tutuklandı.
08.09.2016
O Soruşturmada 38 Tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Antalya Milletvekili Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin soruşturmada 38 şahıs tutuklandı.
23.08.2016