O Ülkede Ne Yasaklandı?
Kuzey Kore'de, Devlet Başkanı Kim Jong-un hakkında şaka yapmak artık yasaklandı. Ülkede totaliter rejim hakkında yorum ve espri de bundan sonra yasak.

09 Eylül 2016 - 04:51:35

Çıktı Al

Yorum (0)

Dünya dış ülkeler en kapalı yönetim olarak bilinen Kuzey Kore', insanlar günlük sohbetlerinde Devlet Başkanı Kim Jong-un hakkında şaka yapması yasaklandı.

Ülkede totaliter rejim hakkında alaycı ve iğneleyici yorumla espri yapmak ve hatta ülkede rejim dolaylı yoldan eleştiri yapmak bile yasak.

Ağzımızı kapatmamızı istedi

Radio Free Asia'nın Kore servisine konuşan, Chagang kentin bir kaynak da yasak hakkında “Bir devlet güvenlik görevlisi bizzat gelerek 'iç isyancı unsurların potansiyel düşmanca eylemler' yapılabileceği uyarısında bulunmak için bölge sakinleriyle bir toplantı yapıldı. Yani ağzımızı kapatmamızı istedi.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
O Ülkede Dehşet Verici Tren Kazası Yaşandı
ABD'nin New Jersey eyaletinde olan tren kazası bir şahısın yaşamını yitirdiği 100'den fazla şahısında yaralandığı öğrenildi.
30.09.2016
Japonya'da Korkutan Deprem Meydana Geldi
Japonya' doğu sahilinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
21.09.2016
Frankfurt Havalimanı'nda korku dolu anlar yaşandı
Frankfurt havalimanın bir kısmı, bir şahısın arama bitmeden güvenlik kontrolünden geçip ve insanların içine girmesi sebebiyle boşaltıldı...
31.08.2016
İsrail Gazze Arasında Sıcak Saatler Yaşandı
İsrail Ordusuna bağlı savaş uçakları Gazze'nin bazı bölgelerine karşı hava harekatı yapmaya devam ediyor, küresel anlamda tepkiler ise gelmeye devam ediyor.
22.08.2016
O Ülkede Seri Katil Kabusu Yaşanıyor
Japonya’nın Yokohoma kentinde Oguchi Hastanesinde çok tuhaf bir olay yaşandı. İki yaşlı hasta iki gün arayla aynı şekilde ölmesi hastane çalışanları birinin seri katil olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Söz konusu hastanede 3 ay içinde 48 hasta yaşamını yitirdi.
02.10.2016
Rusya'dan Ani Karar! Ordu Harekete Geçti
Ordu birlikleri, Putin'in talimatıyla savaş hazırlığın denetlenmesi ülke merkez, güney ve batı bölgelerinde denetime geçti.
25.08.2016