Whatsapp’ı Kullanmak Ücretlimi Ücretsizmi
Whatsapp’ı bedava kullanım var mı yoksa ücret mi ödeyeceğiz?

29 Agustos 2016 - 04:52:34

Çıktı Al

Yorum (0)

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp kullanıcılar artık telefon numaralarını Facebook ile paylaşmaya karar verdi.

Şirket yaptığı açıklama 'üyelerin daha çok dost edinmesini sağlamak' gibi gözüksede hedef, şahısal cep telefonu üzerinden gerçek şahısa ulaşmak.

Whatsapp'ı artık herhangi bir ücret ödemeden kullanma karşılığı telefon numarası bilgisi mi? Yani ücretsiz hizmetlerin karşılığı şahısal bilgilerimizi paylaşımda bulunarak ödüyoruz.

Facebook sadece güncel bir örnek. Peki ya diğer internet devleri çok mu masum? Google, Twitter, bedava ücretlerin bedelini fazlasıyla almış oluyor.

Paralar ödediğimiz Apple, telefon operatörleri, bankalar, e-ticaret siteleri yani "Ben masumum" demeye cesaret eden neredeyse yok denecek kadar çok az.

Uygulamaları kurarken bilgilerin paylaşımı için istenen izni iptal edebilirsiniz. Ancak yine de tamamıyla kurtulma olmuyor. Kritik konum bilgileri, TC Kimlik numarası hala internette oluyor. Farkındalık artırılması çok önemli.

BTK MUTLAKA TAKİP ETMELİ

Ancak şahısların tek tek paylaşım iznini iptal etmesi sorunu çözmüyor. Regülasyon kurum şahısal verilerin gizliliğiyle ilgili haftalık, gerekli durumlarda anlık bilgi paylaşarak kullanıcıları uyarmalı.

Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) Avrupa'da olduğu gibi şahısal veriler konusunda aktif olması için sivil destek alması şart.

AB'de düzenleme kurumların yaptırım gücü Türkiye'de de olmalı. Böylece yurt içinde veya yurt dışında farkındalık oluşması Türk şirketleri de rahatlamış olacak.
YORUM BIRAKIN
YORUMLAR  ( 0 Yorum )
Habere hiç yorum yapılmamış
BENZER HABERLER
İnstagram Takipci Satın Al
İnstagram Takipci Satın Al
04.06.2023
Android 7.0 Nougat Güncellemesi Ne Zaman?
Android'in en son sürümü olan Android 7.0 Nougat güncellemesi sunulacağı ilk tarih ise belli oldu. Gelecek olan güncelleme Nexus modelleri için 22 Ağustos'ta olacağı duyuruldu.
21.08.2016
Telefonların Şarj Ömrü Ne Kadar Olmuş Olacak?
İnanması zor da olsa, iki kat güçlü pillerin gerçeğe dönüşmesine sadece aylar kaldı!
22.08.2016
Whatsapp'a Yeni Gelecek Özellik Ne ?
Whatsapp,güvenlik önlemlerini dahada yükseltmeyi planlıyor. Whatsapp’a çok yakın bir zamanda yeni bir özellik daha gelecek. İşte o özellik...
15.11.2016
Google Maps Giren Çok Şaşırıyor Çünkü...
Google Maps, artık yolunuzu ve yönünüzü bulmanızı daha da kolaylaştıracak yeni bir işlevle güncellendi.
22.09.2016
Adil Kullanım Kotası Değişiyor Mu?
BTK Başkanı Sayan, adil kullanım kotası çalışmaları artık sona doğru gelindiği açıklamasında bulundu.
08.09.2016